Які продукти не можна їсти після 30 років

Є продукти, які дієтологи не рекомендують вживати в їжу в будь-якому віці, але поки ми молоді, наслідки від шкідливих інгредієнтів не роблять на організм значної руйнівної дії. Після 30 років людина починає старіти, хоча цей процес поки що непомітний. Знижується інтенсивність роботи захисних сил, погіршуються регенеративні можливості. І багато в чому від самої людини, від її способу життя, а значить, і харчування, залежать фізичне здоров’я і довголіття. Дієтологи, називають ряд продуктів, вживання яких слід уникати після 30 років.

На першому місці знаходяться солодкі газовані напої. Вони двічі шкідливі: по-перше, великим вмістом цукру, а по-друге, вуглекислим газом, який сильно дратує шлунково-кишковий тракт.

Категорично протипоказані і йогурти з наповнювачами та ароматизаторами – в них теж міститься багато цукру і штучних добавок для поліпшення смаку. У одній баночці йогурту може бути майже 50 г цукру! Це набагато перевищує допустиму добову норму, не кажучи вже про те, що Американська асоціація кардіологів рекомендує взагалі відмовитися від вживання цукру, якщо ви хочете зберегти здоров’я на довгі роки.

Вчені Медичної школи Гарвардського університету стверджують, що регулярне вживання риби значно знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, однак тут криється міна уповільненої дії. Все більше риби (понад 70%) вирощується в закритих водоймах, де застосовуються хімічні корми і антибіотики. Споживання такого продукту після 30 років надзвичайно небажано – крім ризику отримати отруєння це може спровокувати навіть онкологічні захворювання.

Через великий вміст цукру і консервантів в список небажаних продуктів потрапили пакетовані соки. Їх склад пошкоджує волокна еластину і колагену і згубно відбивається в тому числі і на стані шкіри.

Велику небезпеку становить для організму людини соя, яку так люблять вегетаріанці і вегани. Соя в значній мірі є генетично модифікованим продуктом, і, всупереч запевненням виробників, вчені не можуть стверджувати, що вона безпечна в довгостроковій перспективі. Згідно з деякими дослідженнями вчених з Медичної школи Гарвардського університету, соя може викликати запалення в організмі і негативно впливати на функцію щитовидної залози.

Хліб з білого борошна, та ще вищого сорту, – це отрута для організму людини. Біла мука підвищує рівень цукру в крові і практично не містить вітамінів і мінералів, які є в цільній пшениці. У білому хлібі також менше клітковини, ніж в цільної пшениці. Зате  глютен, що міститься в ній погано перетравлюється організмом людини після 30 років.

Магазинна випічка є загрозою для здоров’я людини, оскільки вона містить багато натрію і готується із застосуванням канцерогенних трансжирів. Крім того, неможливо дізнатися, скільки кондитери поклали масла і цукру в тісто, не кажучи вже про консерванти та ароматизатори.

І ще дієтологи настійно рекомендують забути про попкорн. Ні, в самій кукурудзі немає нічого шкідливого. А ось спосіб приготування солодких зерен, які так люблять купувати в кінотеатрах перед переглядом фільму, загрожує купою проблем для здоров’я. Використання трансжирів, пальмової олії при приготуванні попкорна методом «вибуху» в мікрохвильовці погіршує роботу мозку, впливає на нашу пам’ять найнеприємнішим чином і навіть може спровокувати деменцію та хворобу Альцгеймера. Про канцерогенності такого продукту лікарі говорять уже давно, і ця загроза зростає при вживанні попкорну у віці після 30 років.

Поділись


Новини партнерів