Фахівці назвали овоч, який допоможе нормалізувати гормональний фон

Гормональний фон регулює наш настрій, життєвий потенціал, хороше самопочуття і навіть працездатність і розумову діяльність. Він робить наше життя якісним або дуже жахливим за відсутності відповідного балансу.

Гормональний фон: причини порушень

Багато хвороб долають наш організм при порушеннях вмісту певних гормонів. В першу чергу страждає ендокринна система, щитовидна залоза не виконує своїх функцій, відбувається збільшення ваги, підвищується дратівливість, стомлюваність, порушується робота серця. Судини теж пустують, і в зв’язку з цим підвищується артеріальний тиск. Збій відбувається у всьому організмі. Загалом отримуємо цілий букет хвороб.

Окремо потрібно сказати про таке явище, як менопауза. З віком у жінок порушується вироблення певних гормонів. Це природний процес старіння організму, внаслідок чого істотно порушується якість життя людини. Страждає жіноча краса, в’ялою стає ваша шкіра, гірше функціонує статева система, зміна настрою теж не омине вас стороною.

Всі ці неприємності, звичайно ж, можна вирішити при правильному кваліфікованому медичному підході. Існує безліч способів заповнити організм відсутніми гормонами медикаментозно. Пройшовши відповідне багатопланове обстеження, лікар індивідуально призначить прийом гормонів, різних таблеток.

Що сприяє нормалізації гормонального фону?

Звичайно, хімічні препарати здатні зробити багато, але ми ж за натуральність. Ми хочемо мати правильний гормональний баланс, використовуючи для цього продукти рослинного походження. А тому спробуємо розглянути, за допомогою яких з них можна нормалізувати гормональний фон.

Якщо ми говоримо про овочі, то перевагу потрібно віддавати:

  • овочам червоного кольору, таким як болгарський перець, помідори, червона капуста, морква;
  • зеленим овочам, таким як огірки, шпинат, спаржа, кабачки;
  • продуктам, що містять крохмаль – картопля, цибуля, буряк, ріпа, земляна груша (топінамбур).

Це всі продукти, що містять велику кількість антиоксидантів, потужне джерело вітамінів і мікроелементів. Вони допоможуть вам у вирішенні проблеми гормонального фону. Також потрібно пам’ятати, що прийом цих корисних продуктів повинен бути збалансованим. Все це непогано було б поєднувати з активними фізичними навантаженнями, і тоді вам вдасться зберегти хороше здоров’я на довгі роки.

Джерело

Поділись


Новини партнерів