5 звичок, які викликають проблеми зі спиною

Хребет впливає не тільки на нашу поставу і опорно-руховий апарат, а й на здоров’я внутрішніх органів, і часто може спровокувати порушення кровообігу, проблеми з органами травлення, хвороби серця і розвиток важких хронічних захворювань.

Лікарі назвали п’ять основних звичок, які негативно позначаються на здоров’ї спини і викликають ряд негативних наслідків. Деякі з них виявилися досить несподіваними:

Сутулість

Про те, що тримати спину рівно потрібно за будь-яких обставин, пам’ятають далеко не всі і не завжди. Виправляти викривлення варто якомога раніше, щоб перешкоджати подальшому збільшенню навантаження на органи. У свідомому віці фахівці рекомендують займатися йогою, фітнесом або плаванням.

Телефонна залежність

Занадто часті й тривалі розмови по телефону, затиснутому плечем, провокують збільшення навантаження на хребет. Те ж саме стосується і постійного використання гаджетів, які негативно впливають на стан верхньої частини спини. Довге сидіння перед комп’ютером може змістити диски в шийному відділі або призвести до викривлення.

Дана звичка призводить до дегенерації хребетних дисків. Причиною проблеми є порушення циркуляції крові в організмі, через що хребет перестає отримувати достатню кількість поживних речовин. Через якийсь час відбувається руйнування кісткової тканини і поява болю в спині.

Відмова від молочних продуктів

У свідомому віці наші кістки стають більш крихкими, а організм гірше засвоює кальцій. Відмова від молочних продуктів, які містять найбільшу кількість даного елемента, тільки погіршує існуючу проблему і погіршує міцність кісткової тканини. Наслідок – ранній остеопороз. Якщо лактоза вам протипоказана, їжте більше риби, морепродуктів і свіжої зелені.

Взуття на каблуках

Чи варто вкотре нагадувати про шкоду підборів для спини? Хоча взуття з високим підйомом і робить фігуру більш жіночною і витонченою, не варто носити таке взуття щодня. Носіть каблуки тільки при необхідності, а в повсякденному житті віддавайте перевагу більш зручному і практичному взутті. Найбільш корисними для здоров’я вважаються стійкі каблуки заввишки в декілька сантиметрів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів