Чим замінити м’ясо, молоко і солодощі під час Великого посту?

Піст ─ відмінний час, щоб розширити свій кулінарний кругозір. Сміливо проходьте повз м’ясні прилавки, адже в магазині є більш цікаві і смачні продукти.

М’ясо

З ним розлучитися на 40 днів найважче. Але навіть йому є достойна заміна – соєве м’ясо. Залийте окропом на 10 хвилин, змішайте з соєвим соусом і обсмажте ─ смак не відрізнити від оригіналу. Соя, що складається на 40% з білка ─ корисний і поживний продукт. Зараз у магазинах представлений широкий асортимент продуктів з соєвого м’яса: стейки, котлети, і навіть фрикадельки – не бійтеся експериментувувати.

Ще однією альтернативою м’ясу може бути баклажан. Його можна вважати дієтичним продуктом, адже його калорійність невелика ─ 24 кКал на 100 грам. Правда, якщо смажити баклажан на рослинній олії, то він активно її вбирає, і стає дуже поживним – майте це на увазі.

Крупи

На щастя, заборони на рис і гречку під час посту немає, але ж ми говоримо про альтернативу? Піст – чудовий привід скуштувати кускус (якщо ви його ще не розсмакували). Залийте крупу водою на 5 хвилин, додайте в’ялені томати, червоний виноград і зелень.

Не забуваємо про кіноа (номінально це навіть не крупа, а очищене насіння злаку). Кіноа входить в ТОП-20 корисних продуктів світу, адже вона містить більше вітамінів і мікроелементів, ніж пшениця, ячмінь або рис. Готувати кіноа теж досить просто: залити водою у співвідношенні 1:2 і відварювати протягом 15-20 хвилин на повільному вогні. За бажанням можна змішувати з цвітною капустою, запеченим гарбузом, червоною цибулею, авокадо, листям салату, м’ятою і кінзою, а заправити ─ оливковою олією.

Молоко

Якщо ви не можете пити каву без молока, а кашу на воді вважаєте випробуванням, тоді така заміна буде вам до смаку – спробуйте всі види рослинного молока. Додавайте в каву кокосове або мигдальне молоко, а кашу можна зварити на рисовому, соєвому, і будь-якому горіховому молоці. І повірте, це справжня смакова знахідка.

Солодке

Зараз у фокусі вашої уваги повинні бути гіркий шоколад, халва і козинаки. Страждати без булочок теж не доведеться: просто уважно вивчайте склад готової випічки – вона всього лише не повинна містити молока і яєць. А ще можна приготувати веганські цукерки ─ приступаємо.

Цукерки з фініків з волоськими горіхами

Інгредієнти:

  • 200 г мигдалю
  • 100 г волоських горіхів
  • 2 ст. л. какао-порошку
  • 150 г фініків
  • 2 банани

Приготування:

Подрібніть мигдаль за допомогою блендера, половину відкладіть. До другої половини додайте волоські горіхи і ще раз подрібніть все блендером. Додайте в чашу блендера банан і фініки. Змішайте до однорідної густої маси.

У мисці з’єднайте какао і мигдаль, що залишився. Чайною ложкою відокремте трохи фінікової маси і сформуйте кульку. Обваляйте його в суміші какао і мигдалю. Викладіть на тарілку. Повторіть все це з усією масою. Поставте цукерки в холодильник на 2-3 години. Подавайте охолодженими.

Джерело

Поділись


Магазин