Продукти, які потрібно їсти в правильний час, щоб схуднути

Прагнучи отримати ідеальну фігуру, ми зазвичай сідаємо на дієту і ставимо хрест на деяких продуктах, вважаючи їх шкідливими. Але якщо ми скажемо, що важливо навіть не те, що ми їмо, а коли? Щоб не вести підрахунок калорій, досить дотримуватися декількох правил.

Наприклад, щільно снідати і їсти більше в першій половині дня, а не ввечері, тому що так у вас з’явиться більше шансів використовувати це «паливо» для вироблення енергії. Їсти вуглеводні продукти до 16:00. Під час перекусу відмовитися від «порожніх» калорій на користь продуктів з великим вмістом білка.

Ми вивчили декілька наукових рекомендацій, які змінять ваш раціон і допоможуть легше знайти бажану форму.

Злаки і крупи – з 7:00 до 10:00


Вівсянка ідеальна для першого прийому їжі. Активісти правильного харчування не втомлюються це повторювати, і ось чому.

Численні дослідження підтверджують, що багатий вуглеводами сніданок з високим вмістом клітковини допомагає підтримувати почуття ситості довгий час, що рятує нас від переїдання і імпульсивних перекусів. Однак не всі злаки однаково корисні. Наприклад, «порожні» каші, які не потребують варіння або готуються всього пару хвилин, містять тільки вуглеводи, і нічого більше. Краще вибрати злакові, які слід варити не менше 10 хвилин.

Гречку, рис та інші високовуглеводні крупи потрібно також їсти в першій половині дня, але з іншої причини: на перетравлення і «спалювання» вуглеводів потрібно багато часу, інакше є ризик того, що вони відкладуться у нас на талії і боках.

Горіхи – з 8:00 до 12:00


Як не дивно, горіхи, незважаючи на високу калорійність і великий вміст жиру, допомагають запобігти набіру зайвої ваги. Наш організм поглинає тільки частину жиру з них. Проте всім тим, хто стежить за своєю вагою, краще їсти горіхи до обіду в якості перекусу або доповнення до сніданку. Це дозволить вам отримати багато енергії і не переїдати до вечора. А разом з тим дасть час, щоб витратити отримані калорії.

Фрукти – з 8:00 до 12:00


Люди, які їдять багато фруктів і овочів протягом дня, як правило, важать менше і з меншою ймовірністю набирають вагу. Замість того щоб їсти фрукти окремо, краще їсти їх під час основного прийому їжі або в якості закуски в поєднанні з їжею з високим вмістом білка, клітковини або жиру.

Є аргумент на користь того, щоб їсти фрукти з ранку: вони містять багато клітковини, яка допомагає залишатися ситим, щоб не з’їдати зайвого і відмовитися від більш калорійної їжі. Тут діє таке ж правило: якщо ви їсте велику кількість вуглеводів ввечері, коли ви менш активні, велика частина цукру може відкластися у вигляді жиру.

Овочі – весь день


Тут діє ряд правил.
Зелені овочі – болгарський перець, броколі, селера, спаржу, капусту, зелень -люди які худнуть можуть їсти цілий день, оскільки вони містять менше фруктози і найменш калорійні.
Картоплю краще їсти тільки до полудня (через високу калорійність і великий вміст крохмалю) у вареному або запеченому вигляді і не кожен день. А солодку моркву і буряк рекомендується їсти до 17:00.

Сир – з 14:00 до 16:00


Як відомо, сир та інші молочні продукти багаті білками – важливими для втрати властивостями. Вони знижують апетит і підвищують метаболізм.
Закуски, багаті білком, такі як йогурт і сир, допомагають приборкати голод, так що ввечері ви будете їсти менше. Тому хороша ідея – їсти такі продукти як перекушування між основними прийомами їжі.

М’ясо – з 15:00 до 18:00


При всій користі, зважаючи на високий вміст заліза, м’ясо є важкою їжею, тому його бажано їсти до 18:00 і бажано з овочами, щоб полегшити травлення.
І ця рекомендація стосується не втрати ваги, а часу перетравлення продуктів. М’ясу потрібно від 2 до 5 годин, щоб перетравитися. А це означає, що, з’ївши котлету або навіть яловичину перед сном, ви ризикуєте отримати відчуття тяжкості в животі, здуття і розлад шлунково-кишкового тракту.

Поділись


Новини партнерів