Фахівці назвали кращий засіб від болю в суглобах

Попереджаємо відразу – починати готувати даний засіб потрібно навесні, щоб зібрати всі необхідні інгредієнти. Для кожної рослини, потрібно підібрати окремий контейнер або тара. Все що буде застосовуватися, можна легко знайти на вулиці, або придбати в магазині, а саме:

  • квіти бузку
  • спориш
  • календула
  • мокрець
  • золотий вус
  • кедровий горіх
  • календула

Як готувати

І так, перше що знадобиться – квіти бузку. Нариваємо і складаємо в літрову банку, до тих пір, поки вона не заповниться. Укладаємо квіти нещільно, не пресуючи. Після чого, необхідно залити квіти спиртовмісним розчином, зважаючи на недоступність чистого спирту, найкраще підійде горілка.

Наступна рослина, яка необхідна для того, щоб приготувати наш засіб – широко відома трава спориш. Збирати і складати його, слід таким же чином, як бузок. Але після заповнення, банку треба поставити на сонце і тримати її там, протягом 21 дня. Після чого, щільно закрити і поставити в темне місце, до осені.

Далі, знадобляться квіти календули, можна виростити її самому і, дочекавшись осені, зібрати їх. Але якщо ви не хочете чекати, можна придбати їх в аптеці. Весь процес такий же, як і зі споришем, але тару потрібно закрити відразу і витримувати 21 день в темному місці.

В окрему ємність збираємо мокрець і золотий вус. Заливаємо розчином і ставимо витримуватися 3 дня, в холодне темне приміщення.

Після того, як кожна з трав буде витримана і готова, слід, користуючись ситом процідити кожен розчин і змішати їх в одній ємності. І останнє, що залишається, додати в отриману настойку кедровий горіх. На 1 літр настойки, 1,5 склянки горіхів.

Після закінчення всього процесу, засіб повинен мати бурий відтінок.

Спосіб застосування

Можна дати настоянці ще час, але не обов’язково, оскільки всі корисні речовини знаходяться вже в ній. Такий засіб допоможе позбутися від болю в суглобах і м’язах, надасть протизапальний і зігріваючий ефекти. Можна застосовувати при розтягненнях і вивихах суглобів.

Слід наносити на хворі ділянки тіла, промочивши ватку настоянкою, втирати її круговими рухами до повного вбирання. Також можна накладати компреси, просочуючи марлю і накладаючи її на хворе місце.

Джерело

Поділись


Новини партнерів