Лікарі назвали кращий продукт для зміцнення кісток

Наш організм – це сукупність різних елементів з таблиці Менделєєва. Кістки теж не є винятком. Якісь елементи надають кісткам еластичності, інші – міцності. Брак або надлишок може привести до небажаних наслідків. Тому люди повинні тримати баланс між ними, щоб у них були здорові кістки.

А цього можна досягти лише одним способом – правильне харчування. Існує багато різних продуктів, які дають організму корисні речовини, як кальцій, фосфор, магній, цинк, марганець, мідь і вітамін Д. У даній статті ми розповімо вам про «фундамент» наших кісток і відповімо на питання «як зміцнити цей фундамент?».

Ні для кого не секрет, що головним елементом наших кісток є кальцій. Брак цього елементу може призвести до таких недуг, як остеохондроз, артрит, артроз та інше. Зуби починають втрачати свій колір, м’язи рости повільніше, а нігті стають крихкими. Щоб уникнути всіх цих небажаних наслідків, вам потрібно харчуватися продуктами, багатими кальцієм.

Продукти з кальцієм

Найбільш багаті кальцієм продукти – молоко і все, що пов’язане з ним. З дитинства нам наголошували, що молоко – це корисно. Ми, звичайно ж, не розуміли цього, але прийшов час взятися за розум і доглядати за своїм здоров’ям.

Щоб в організм надходила достатня кількість кальцію, дорослій людині потрібно пити не менше одного літра молока. Так як це під силу не всім і, якщо ви не любите молоко, тоді збагатіть свій раціон молочними продуктами, такими як сметана, сир і йогурт. Однак варто бути обережними з жирами, які у великій кількості містяться в перерахованих вище кисломолочних продуктах.

Крім молочної продукції, є й інші продукти, що містять кальцій. До них відносяться:

  • мигдаль – в самому плоді і олії міститься достатня кількість кальцію;
  • браунколь і зелень – рясніють кальцієм і містять мало вуглеводів. В цьому і перевага цього продукту (радимо придивитися людям із зайвою вагою);
  • коренеплоди – виявляється, всі коренеплоди (селера, бруква, редиска і т.д.) містять велику кількість кальцію.

Висновок

Мати здорові кістки – це не так вже й складно. Для цього не потрібна складна дієта, строгі правила по харчуванню. Головне включити в свій раціон продукти, які містять велику кількість кальцію.

Джерело

Поділись


Новини партнерів