Фахівці назвали спецію, яка здатна вилікувати псоріаз

Група китайських вчених зробила цікаве відкриття – їх дослідження ідентифікує інгредієнт, який може бути використаний для профілактики і лікування псоріазу.

Для цілей дослідження команда використовувала ванілін і виявила, що його можна використовувати не тільки для лікування, але і для профілактики через його вплив на запальні білки, відповідальні за псоріаз.

Ванілін – це штучний інгредієнт, отриманий на основі інгредієнта натуральних ванільних паличок, який широко використовується в харчовій промисловості як ароматизатор для випічки і інших хлібобулочних виробів.

Попередні дослідження вже припускали, що цей інгредієнт може знизити викид певних цитокінів – інтерлейкінів. Це сигнальні речовини, які виділяються клітинами, які «приглушують» клітини імунної системи і викликають імунну відповідь – запалення.

Псоріаз – це хронічне захворювання шкіри, викликане гіперактивною імунною відповіддю, яка призводить до посилення поділу клітин в поверхневому шарі шкіри. Зустрічається з псоріатичним нальотом – червона, груба і луската шкіра. Псоріаз найчастіше з’являється на ліктях, зовнішній стороні колін, шкірі обличчя, руках і ногах.

Автори нового дослідження підкреслюють, що інтерлейкіни 17 і 23, грають ключову роль в генезі псоріазу та поставили перед собою мету вивчити вплив ваніліну на ці два інтерлейкіни.

Використовуючи лабораторну модель, вони відтворили умови псоріатичного запалення і виявили, що воно було пов’язане з підвищеними рівнями IL-17 і 23. Потім вони контролювали вплив ваніліну на розвиток процесу в різних дозах. Було виявлено, що у високих дозах ванілін зменшує прояви псоріазу на шкірі.

Більш того, незалежно від дози, ванілін знижував рівень інтерлейкінів 17 і 23.

На закінчення, команда згадує ванілін в якості ефективного біологічно активного інгредієнта проти запалення шкіри при псоріазі. Дані повинні бути підтверджені майбутніми дослідженнями.

Джерело

Поділись


Новини партнерів