7 способів щоб позбутися від зайвої ваги

Якщо вам коли-небудь доводилося худнути, ви знаєте, що одних тільки змін в харчуванні недостатньо. На багато речей в житті доведеться подивитися по-новому, від ставлення до себе до звичок і фізичної активності. Ось кілька порад, які допомагають всім.

1. ЗНАХОДЬТЕ ЧАС ДЛЯ ІГОР
Збираючись провести час з дитиною, партнером або друзями, подумайте, у що можна пограти. Коли ми відпускаємо себе, струшуємо з себе стрес і відповідальність, сміємося і розважаємося, то забуваємо про їжу. В процесі гри ми отримуємо стільки позитивних емоцій! Дурійте і грайте, в цьому немає нічого поганого.

2. МЕНШЕ ДИВІТЬСЯ В ЕКРАН СМАРТФОНА
Чим довше сидите в месенджері і соцмережах, тим менше часу залишається на активний відпочинок. З гаджетом в руках так і хочеться подовше повалятися в ліжку або просидіти на дивані з пакетом чіпсів, замість того щоб піти в парк або зустрітися з друзями. Якщо ви постійно перевіряєте, що інші їдять, надягають, купують і взагалі роблять, то починаєте їм заздрити. Це почуття, швидше за все, направить вас не на вулицю, а до холодильника.

3. ПОШУКАЙТЕ ЗАНЯТТЯ ДО ДУШІ
Це може бути все що завгодно: танці, скелелазіння, в’язання, розгадування кросвордів, шиття, бісероплетіння, поезія, волонтерство, організація заходів. Все, що викликає у вас інтерес.

4. ПРИПИНІТЬ ВІДГУКУВАТИСЯ ПРО СЕБЕ НЕГАТИВНО
Які слова визначають ваше ставлення до їжі і власного тіла? Якщо ви соромитеся свого тіла, пора переглянути ставлення до себе. Як тільки знову почуєте всередині себе голос який соромить вас, зупиніть його і подумки промовте: «Я вдячна тілу за те, що воно у мене є», «Я заслуговую того, щоб мене любили». Як тільки ви почнете піклуватися про тіло, поважати його (а його, безумовно, є за що поважати), воно відчує себе в безпеці, і зв’язок з ним відновиться.

5. НАВЧІТЬСЯ БОРОТИСЯ ЗІ СТРЕСОМ
Неприємні події відбуваються постійно, ми не можемо впливати на хід речей, але в наших силах змінити ставлення до них, навчитися проживати їх продуктивно.

6. ВИСИПАЙТЕСЯ
Сон підтримує нас в тонусі і формі, дарує здоров’я і енергію. Спіть стільки, скільки вам необхідно. Не засиджуйтеся допізна, а вранці вставайте відразу, як продзвонить будильник. Не переставляти його, інакше будете цілий день відчувати себе розбитими. До речі, перерваний сон – теж стрес, а ми з вами знаємо, як він шкідливий для здоров’я і фігури.

7. ПРОВОДЬТЕ ЧАС НА ПРИРОДІ
Встаньте босими ногами на землю або газон в парку, доторкніться до дерева, влаштуйте пікнік на траві, потримайте в руках листя або квіти. Порада може здатися дурною, але будь-який контакт з природою робить нас більш спокійними і дає можливість бути тут і зараз і просто бути. Перебуваючи в цьому, ми менше схильні до імпульсивних вчинків, в тому числі пов’язаних з їжею.

Поділись


Новини партнерів