Шість кімнатних рослин, які очищують повітря

Кімнатні рослини – не лише елемент декору, але й надзвичайно корисні для здоров’я.

Наука стверджує, що рослини можуть зменшити стрес та занепокоєння, зволожити повітря у приміщенні, допомогти у депресії, та, за даними НАСА, очистити повітря, – пише інтернет-видання Inverso.

НАСА стверджує, що до 30% всіх відремонтованих приміщень та більшість приміщень з механічною вентиляцією мають забруднене повітря. Вони рекомендують той самий підхід, який використовується для очищення повітря у космосі, а саме купити кімнатні рослини!

Нижче зазначено шість кімнатних рослин, на які слід звернути увагу, якщо ви хочете підвищити якість повітря та, за замовчуванням, якість вашого життя.

Хризантема

wikipedia.org

Ця квітка, на думку НАСА, ефективно знижують вміст аміаку, бензолу, формальдегіду та ксилолу в повітрі.

Спатіфілум

wikipedia.org

Спатіфілум – ідеальна кімнатна рослина для людей, які переконані, що вони мають «дві ліві руки», оскільки рослина добре росте в умовах слабкого освітлення, та дають знати, коли їх потрібно полити, опускаючи листя. Спатіфілум може цвісти протягом багатьох років. Дуже ефективний при очищення повітря від аміаку, бензолу, формальдегіду та трихлоретилену.

Сансев’єрія

wikipedia.org

Хоча ці рослини найкраще ростуть при яскравому світлі, вони практично не вимагають світла. Вважається, що сансев’єрії неможливо вбити. Вони витримують недбалість та довгі періоди відсутності води. Вони дуже ефективні для очищення повітря від бензолу, формальдегіду, трихлоретилену, ксилолу.

Алое вера

wikipedia.org

Алое – це одна з найбільш невибагливих рослин, яка вимагає лише добре освітленого місця, щоб добре рости протягом багатьох років. Отримали сонячний опік? Просто візьміть листок алое, розділіть його навпіл, та прикладіть до пошкодженої шкіри. Окрім того, алое вера прекрасно справляється з очищенням повітря від формальдегіду.

Нефролепіс піднесений

poradu.pp.ua

Нефролепіс піднесений – один з найбільш ефективних очищувачів повітря. Це ідеальна рослина для ванної кімнати. Він любить вологу та не потребує доброго освітлення. Крім того, він допомагає очистити повітря від формальдегіду та ксилолу.

Фікус еластик

wikipedia.org

Приваблива та неймовірно витривала, ця рослина буде добре рости, якщо дати їй простір. Фікус прекрасно бореться з бензолом, формальдегідом та трихлоретиленом.

 

Поділись


Новини партнерів