Лікарі назвали можливі причини високого рівня холестерину

Причини високого рівня холестерину можуть пошкодити здоров’я вашого серця, оскільки він утворює шкідливі речовини на стінках артерій.

Цей ліпід, який природним чином секретується печінкою, допомагає в клітинній діяльності всього організму. Крім того, ваше тіло потребує його для утворення жовчі, вироблення гормонів та інших важливих завдань.

Проте, на жаль, проблеми починають виникати, коли ваше тіло поглинає занадто багато поганого холестерину або втрачає здатність його синтезувати і правильно використовувати.

Як наслідок, зростає ризик розвитку атеросклерозу. У важких випадках може статися серцевий напад, проблеми з печінкою та інші проблеми, які зменшать вашу якість життя.

Найбільш тривожним є те, що багато людей ігнорують причини високого рівня холестерину і не знають про те, що може викликати збільшення його рівня.

Ось чому ми хочемо розповісти про 6 чинників, які можуть вплинути на підвищення рівня холестерину.

1. Причини високого рівня холестерину: харчові звички

Харчові звички можуть мати багато спільного з підвищенням рівня холестерину.

Вживання дуже жирної або обробленої їжі може впливати на холестерин. Отже, раціон, який багатий на овочі та здорові жири, полегшує контроль.

  • Важливо переглянути свій раціон і визначити будь-які продукти, які можуть збільшити кількість цього ліпіда в крові.
  • У свою чергу, ви повинні збільшити споживання омега-3 жирних кислот, вітаміну Е і незамінних амінокислот.

2. Малорухливий спосіб життя

Малорухливий спосіб життя є однією з основних причин підвищеного рівня холестерину.

Коли ви не активні, ваше тіло втрачає здатність перетворювати джерела жиру в енергію, що призводить до їх накопичення.

  • Регулярна фізична активність (не менше ніж 30 хвилин на день) допоможе вам контролювати цей ліпід.
  • Карді-вправи, як от ходьба або їзда на велосипеді, можуть значно знизити рівень холестерину.

3. Зайва вага або ожиріння

Люди з надмірною вагою або ожирінням частіше страждають від високого холестерину, у порівнянні з тими, хто підтримує стабільну і здорову вагу.

Накопичення жиру в організмі знижує здатність усунути цей ліпід з артерій. Отже, він підвищує схильність до утворення бляшок.

Необхідно стежити за своєю вагою. Якщо у вас надмірна вага, спробуйте вести здоровий спосіб життя, який сприяє кращому контролю.

  • Зменшення вашого індексу маси тіла принаймні на 10%  може допомогти запобігти серйозним серцево-судинним розладам.

4. Стрес

Крім того, погане стримування стресу потенційно може стати причиною високого рівня холестерину і серцево-судинних захворювань.

Окрім впливу на ваше емоційне здоров’я, цей природний ворог вашого тіла може впливати на процеси, які видаляють ліпіди з артерій.

Люди, які страждають від стресу, частіше обирають нездорову їжу для протидії негативним психічним впливам.

  • Тому важливо щодня практикувати методи релаксації, а також дихальні вправи.
  • Крім того, ви також можете розглянути можливість вибору здорових продуктів, які сприяють емоційному здоров’ю. Вони роблять це, покращуючи настрій і запобігаючи збільшенню цього шкідливого ліпіда.

5. Надмірне споживання алкоголю

Зловживання алкогольними напоями є чинником, пов’язаним із ризиком високого рівня холестерину. Зрештою, токсини впливають на функції вашого серця, артерій і печінки.

Разом ці впливи можуть запобігти нормальному синтезу холестерину у ваших клітинах. Крім того, це може призвести до утворення шкідливих жирів у ваших артеріях.

Не зловживайте алкогольними напоями, незалежно від нагоди. Якщо у вас виникли проблеми із залежністю, зверніться за професійною допомогою заради її подолання.

6. Сімейний анамнез

Крім того, причини високого рівня холестерину, про які слід пам’ятати, – ваша сімейна історія або генетичний фон.

Людина, члени сім’ї якої страждали від цього розладу, більш ніж удвічі ризикує мати його в певний момент свого життя.

Тому ви повинні вести здоровий спосіб життя з раннього віку. Крім того, ви повинні максимально обмежити прийом харчових продуктів, сповнених холестерину.

Цей план повинен передбачати регулярні медичні огляди, які можуть допомогти вам визначити, наскільки серйозною є ваша проблема.

Ви впізнаєте ці причини високого рівня холестерину? Ви стурбовані тим, що у вас підвищений рівень холестерину? Уникайте продуктів, які його містять, і залишайтеся фізично активними, зберігаючи здорові звички.

Джерело

Поділись


Новини партнерів