Лікарі назвали топ-5 найкорисніших для здоров’я горіхів

Дієтологи назвали топ-5 горіхів, в яких міститься найбільша кількість корисних речовин і мікроелементів.

Також спеціалісти порекомендувати вживати їх не кожен день, але все ж регулярно, нарівні з сухофруктами і сирами.

Фундук

За словами фахівців, фундук зменшує рівень холестерину, підвищує гемоглобін, стимулює виведення токсинів і підвищує імунітет. Також його рекомендують їсти тим, хто страждає на діабет і гіпертонію.

Кедрові горіхи

Речовини, що входять до складу кедрових горіхів, сприяють лікуванню виразки шлунка, анемії, атеросклерозу, захворювань дванадцятипалої кишки. Також ці горіхи позитивно впливають на склад крові, захищають від розвитку туберкульозу, мають загальнозміцнюючу властивість, допомагають при втомі і безсонні.

Мигдаль

Низький вміст натрію і високий вміст калію в горіхах мигдалю захищає від підвищення артеріального тиску, а магній і фолієва кислота знижують надмірне навантаження на артерії. Цей горіх допомагає контролювати рівень цукру в крові і запобігає діабету.

Волоський горіх

Зазначається, що у волоських горіхах міститься унікальна група антиоксидантів, які знижують ризик захворювання деякими видами — в тому числі раку передміхурової залози, раку молочної залози.

Арахіс

Присутній в арахісі поліфенольний антиоксидант ресвератрол, ефективно бореться з серцевими захворюваннями, нервовими розладами, а також з вірусними або грибковими інфекціями.

Джерело

Поділись


Новини партнерів