Як уповільнити старіння: 6 важливих правил

Як можна довше залишатися в строю, виглядати молодими, відчувати себе здоровими сьогодні прагне все більше чоловіків і жінок. Чи можна відстрочити настання старості? Таке питання хвилює сьогодні більшу частину працездатного населення світу.

Швидкість старіння лише на 20% залежить від генетики. Тому продовжити молодість і здоров’я цілком реально, якщо вести правильний спосіб життя. Що для цього потрібно робити, читаємо і діємо.

Більше рухатися. За даними канадських дослідників фізична активність сприяє виробленню білка ірізіна, який нейтралізує симптоми хвороби Альцгеймера.

Регулярно проходити профогляди у лікарів. За даними вчених трьох університетів з США, Великобританії та Ізраїлю, які проводили наукове спостереження протягом 12 років за пацієнтами, дозволяє зробити висновок про те, що регулярні фізичні навантаження, правильне харчування, а також періодичні медичні огляди мають величезний вплив на процес старіння організму. Якщо ви прагнете залишатися молодим якомога довше не варто нехтувати цими рекомендаціями.

Цікавитися життям і людьми. Швидше старіють ті люди, хто проявляє психологічну старість, – вони малорухливі, депресивні, нетовариські. Такі особистості відрізняються емоційною «тупістю» – їх ніщо не радує і не дивує.

Їсти менше солодощів. Замість різноманітних цукерок, булочок, тортів,  в раціон потрібно ввести волоські горіхи, гранати і полуницю, які вважаються потужними антиоксидантами і уповільнюють старіння організму.

Включити в меню капсаїцин. Давно встановлено, що тривалість життя людей, які регулярно вживають перець чилі, вище на 13%. Капсаїцин, що міститься в цьому перці, перешкоджає ожирінню, знижує ризик розвитку серцево-судинних патологій, захворювань легенів і верхніх дихальних шляхів, сприяє поліпшенню складу мікрофлори шлунка і кишечника.

Уникати стресів. Американські генетики зуміли довести взаємозв’язок між старінням і стресами, які переживає людина протягом життя. Вчені встановили, що депресивні розлади і стрес негативно впливають на роботу гена ANK3, що відповідає за роботу клітинних мембран. У людей, які пережили серйозний стрес або депресію, ген ANK3 працює в гіперактивному режимі, що стає причиною передчасного старіння.

Джерело

Поділись


Новини партнерів