5 продуктів, які наближають ранню смерть

За словами вчених, активне вживання цих продуктів протягом року збільшує ризик ранньої смерті на 30%.

Зокрема, в «чорний» список були занесені фруктові соки. Згідно з даними наукових досліджень, щоденне вживання двох склянок фруктових соків протягом року підвищує ймовірність появи хвороб серця майже на 150%. У таких соках занадто багато цукрів, і їх вживання змушує ваш цукор в крові підскакувати різко вгору. Фрукти треба їсти цілими.

Слідом за соками йдуть різноманітні солодкі напої, які заполонили сьогодні магазинні полиці. За словами вчених, їх постійне вживання загрожує розвитком ожиріння, яке провокує гіпертонію і діабет другого типу, що не може не позначатися на функціях системи серця та судин.

Також небезпечні харчові джерела «оброблених» вуглеводів – білий рис, макарони, борошняні вироби і випічка з білої муки. В таких продуктах практично повністю відсутня клітковина, яка не дозволяє рости рівню глюкози в крові.

Пластівці, які використовуються для приготування страв до сніданку діють на організм приблизно так само, як і страви з білого рафінованого борошна. Під час їх вибору експерти радять звертати увагу на вміст клітковини – її рівень повинен бути не нижче 3 грамів на 100 грамів продукту.

Магазинні злакові батончики, як з’ясувалося, теж можуть наближати смерть. У них міститься величезна кількість «порожніх» калорій через численні добавки у вигляді сиропів, шоколадної пасти, фруктози і так далі.

Резюмуючи, вчені додали: всі перераховані продукти відрізняються підвищеним вмістом вуглеводів, особливо “швидких”. За даними дослідження за участю 5 тисяч осіб, щоденний раціон, в якому більше 60% припадає на вуглеводи, на третину підвищує ризик смерті від серцевих нападів або інсультів протягом семи років.

Джерело

Поділись


Новини партнерів