Чому ви відчуваєте біль у спині

Одна з найпоширеніших проблем у сучасного населення – це біль у спині, від шиї до талії. Він може бути викликаний різними чинниками, зокрема поганою поставою, відсутністю сну або занадто інтенсивною фізичною активністю. Хочете отримати відповіді на питання про біль у спині? Читайте далі цю статтю.

Що це? Чому? Коли це почалося? Це найбільш поширені питання про біль у спині.

Будь-хто може страждати на біль у спині. Але є певні чинники, які збільшують ризик деяких захворювань, таких як проблеми з шиєю, деформації хребта і т.д.

Вік

Хребет старіє разом з організмом. Ось чому, коли ви досягнете віку 30 або 40 років, ви починаєте відчувати сильніший біль у спині через ослаблення кісток і м’язів протягом довгого часу.

Нестача фізичного навантаження

Люди, які не роблять регулярні фізичні вправи та не займаються спортом, швидше за все, страждають від болю в спині. Пасивний спосіб життя тісно пов’язаний з проблемами зі спиною.

Надмірна вага

біль у хребті

Люди з надмірною вагою або ожирінням також більш схильні відчувати біль у спині, тому що це частина тіла, яка вимушена підтримувати всю вашу вагу.

Генетика

Спадкові фактори можуть бути причиною болю у нижній частині спини або шиї. Зверніть пильну увагу на сімейну історію болі в спині або проблеми у ваших батьків, бабусь і дідусів, тіток та дядьків тощо. Артрит хребта та інші захворювання часто можуть бути спадковими.

Ваша робота

Завдання, які ви виконуєте на щоденній основі, можуть призвести до болю в спині. Наприклад, люди, які піднімають важкі предмети щодня, штовхають або переносять речі, навіть ті, які стоять або сидять протягом усього дня, мають вищий ризик появи болю в спині.

Куріння

вусач курить

Існує напрочуд тісний взаємозв’язок між болем у спині і курінням. Це тому, що курці мають проблеми з живильною речовиною, необхідною для поперекових дисків. Крім того, це не дає організму оговтатися від будь-яких травм або переломів.

Інші розлади

Грижа міжхребцевого диска, напруження м’язів, сколіоз, артрит, стеноз попереку, камені в нирках, фіброміалгія, інфекції, ендометріоз і дискові травми – все це дуже поширені причини болю в спині. Якщо ви підозрюєте, що у вас є якийсь з цих розладів, вам слід проконсультуватися з лікарем, щоб отримати правильний діагноз і пройти курс лікування болю.

Поганий сон

Будь-які з перерахованих розладів або порушень у поєднанні з поганим сном посилюють біль у спині. Нестача сну, занадто товста або тонка подушка, старий матрац або неправильне положення вночі можуть заподіяти багато болю в спині.

Як зміцнити спину

Один з найкращих способів полегшити біль у спині – мати сильний і здоровий хребет. Перевірте поради щодо того, як цього домогтися:

Підтримуйте гарну поставу

Гарна постава має важливе значення для здорової спини. Не залишайтеся згорбленими вперед (з плечима спрямованими вперед і вигнутою грудною клітиною) протягом усього дня, поки працюєте за столом. Виберіть ергономічний офісний стілець, який підтримує спину від талії до шиї.

Спробуйте використовувати подушки для комфорту, якщо потрібно. Завжди тримайте плечі на лінії з вухами і уявіть, що за вашою спиною знаходиться дошка. Спочатку це може бути незручно, але з часом ви помітите різницю.

Якщо ваша робота передбачає підйом важких предметів, завжди спочатку згинайте коліна. Піднімайте вагу користуючись з ніг і не згинайте спину вперед, адже це може привести до пошкодження хребта.

привильна поставаВправи

Ви можете робити будь-які вправи, щоб зміцнити спину, хоча не рекомендують підняття ваги, якщо у вас є хронічні болі в спині, принаймні, не в першу чергу. Найкраще тренування – це плавання, пілатес, йога, їзда на велосипеді та походи. Усе, що вам потрібно зробити, це витрачати півгодини щодня, щоб відчути поліпшення. Вправи, які ви оберете, допоможуть вашому здоров’ю в цілому, а не лише хребту.

Розтяжка

Це важливо, особливо якщо ваша робота вимагає, щоб ви сиділи весь день. Декілька разів на день вставайте з крісла і робіть кілька рухів, щоб змінити положення спини. Не забудьте розім’яти шию, талію, плечі і навіть голову. Розтяжку слід робити повільно і не поспішаючи, без різких рухів.

Підніміть руки, ніби намагаєтеся торкнутися стелі, і зробіть кола зап’ястками. Поверніть голову з одного боку в інший, а потім обертайте головою в кожний бік, намагаючись торкнутися правим вухом правого плеча, а потім лівим. Є також деякі чудові пози йоги, які можуть допомогти розім’яти спину.

Дієта

Наскільки добре ви харчуєтеся? Те, що ви їсте, впливає на здоров’я хребта. Якщо ви їстимете багато пісних білків, фруктів, овочів і корисних жирів, ви помітите зменшення болю в спині. Омега-3 жирні кислоти і комплексні вітаміни B рекомендують для полегшення проблем з хребтом і нервовою системою.

масаж спиниВідпочинок

Тут ми хочемо відповісти на два основні питання: що ви можете зробити, щоб уникнути болю в спині, і скільки це має тривати? Насамперед, зверніть увагу на положення, в якому ви спите. Якщо ваш матрац і подушки старі або незручні, спробуйте їх змінити.

Якщо ви спите на боці, спробуйте спати на спині. Відпочивайте від шести до восьми годин на добу. Коли ви лягаєте спати, ставтеся до цього, як до ритуалу: вимкніть телефон та інші електронні пристрої, намагайтеся заснути до 11 години вечора і не беріть завдання з роботи чи школи з собою в ліжко.

Медитація

Люди, які медитують, відчувають менше болю в спині, ніж ті, хто веде більш напружене і менш усвідомлене життя. Медитація також поліпшує настрій, робить вас більш продуктивними, подовжує життя, і, перш за все, допомагає зберегти гарну поставу. Це відбувається завдяки позі лотоса (найбільш відомій позі для медитації). Спробуйте медитувати щоранку протягом близько 10 хвилин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів