Як боротися з болісною овуляцією?

На жаль, болісна овуляція є однією з найбільших проблем та причин появи дискомфортних відчуттів, від яких можуть потерпати жінки репродуктивного віку.

Біль під час овуляції – це зазвичай сильні спазми внизу живота. Для кожної жінки цей синдром є неймовірно неприємним, оскільки больові відчуття є сильними та нестерпними.

Деякі жінки відчувають гострий біль біля промежини або в районі стегон. Зверніть увагу, що ці дискомфортні відчуття є настільки сильними, що жінка втрачає здатність виконувати навіть найпростіші завдання.

Зверніть увагу, що болісна овуляція є досить поширеним явищем. Однак не варто ігнорувати цю проблему, особливо якщо вона супроводжується іншими неприємними симптомами. Ми рекомендуємо одразу звернутися до лікаря, якщо ви помітили будь-які тривожні ознаки.

У цій статті ми детальніше розповімо, як правильно боротися з болісною овуляцією та її наслідками. Також ми навчимо вас, як можна знизити ризик повторної появи цього синдрому.

Що таке овуляція?

Овуляція – це біологічний процес, під час якого відбувається вихід з яєчників яйцеклітини, яка є зрілою та повністю готовою до подальшого запліднення.

Зазвичай цей процес відбувається між другим та третім тижнем менструального циклу. Проте все залежить від рівня гормонів в організмі жінки.

Є три етапи овуляції:

  • Фолікулярна: вона починається у перший день критичних днів. У цей період відбувається формування невеликого за розміром мішечка, в якому пізніше розвиватиметься яйцеклітина. Зверніть увагу, що коли цей мішечок досягає повного розвитку, він отримує здатність стимулювати вироблення естрогену.
  • Овуляційна: ця фаза відбувається через 36 годин після фолікулярної. Коли рівень естрогену в організмі жінки різко зростає і відбувається виділення певних ферментів, яйцеклітина дозріває та виходить з яєчника. Під час цієї фази відбуваються скорочення матки, які й призводять до сильних болісних відчуттів.
  • Постовуляційна: після овуляції відбувається розвиток жовтого тіла. Саме у цей період активно виділяється гормон прогестерон. Якщо яйцеклітину під час цієї фази не було запліднено, жовте тіло лопається, і це призводить до пошкодження кровоносних судин. Після цього настає початок критичних днів.

Вивчіть своє тіло

Дуже важливо, щоб кожна жінка володіла детальною інформацією про свій менструальний цикл. Вірте чи ні, але навіть усвідомлюючи важливість цього фактору, більшість жінок не надає достатнього значення стеженню за перебігом місячних.

Якщо ваш менструальний цикл зміщується не більш ніж на 2-3 дні кожного місяця, немає жодних підстав для паніки. Однак якщо зміни циклу стають більш істотними, радимо негайно звернутися до лікаря.

Слідкуйте за симптомами болісної овуляції

Рекомендуємо звертати особливу увагу на такі симптоми болісної овуляції:

  • Дуже сильний біль та дискомфорт, який триває довше трьох днів поспіль
  • Пекучі відчуття або біль під час сечовипускання
  • Лихоманка (висока температура) або надмірне потовиділення
  • Нудота та блювота.

Усі згадані вище симптоми повинні змусити вас забити на сполох. У цьому випадку ми рекомендуємо не зволікати зі зверненням до гінеколога.

Корисні поради для профілактики болісної овуляції

Ми хочемо навчити вас правильно боротися з болісною менструацією. Саме тому в цій статті ми зібрали ефективні рекомендації для усунення менструального болю:

Спробуйте розслабитися

Якщо під час больових відчуттів та спазмів, викликаних овуляцією, ви будете додатково напружуватися, це тільки погіршить ваше самопочуття.

Тим часом розтяжка та медитація допоможуть зменшити неприємні больові відчуття. Ви також можете спробувати регулярно практикувати пози з йоги, які допоможуть розслабити м’язи та зняти напругу.

Пийте гарячий чай

Натуральний чай на основі ромашкового цвіту та меду є неймовірно помічним при болісній овуляції завдяки його потужним протизапальним компонентам та здатності розслабляти м’язи.

Інгредієнти:

  • 1 склянка води (250 мл)
  • 1 чайний пакетик ромашкового чаю або 1 чайна ложка ромашкового цвіту (10 г)
  • 1 чайна ложка натурального меду (7,5 г)

Спосіб приготування та застосування:

  • Перш за все нагрійте воду та додайте до неї пакетик з чаєм або ромашковий цвіт.
  • На бажанням можете підсолодити напій невеликою кількістю натурального меду.
  • Залиште засіб настоятися на 5 хвилин, після чого випийте його невеликими ковтками.

Використовуйте теплі компреси

Подібні компреси допомагають розслабляти м’язи та стимулюють приплив крові до живота.

Приймайте гарячий душ

Гаряча вода володіє заспокоювальним ефектом, оскільки висока температура заспокоює нервові закінчення в організмі жінки.

До того ж за високої температури відбувається стрімке виділення ендорфінів – нейротрансмітерів, які відповідають за зменшення больових відчуттів.

Не зловживайте напоями з високим вмістом кофеїну

Учені неодноразово доводили, що кофеїн має здатність звужувати кровоносні судини. У результаті цього жінка стає більш чутливою та вразливою до болю та дискомфортних відчуттів.

Приймайте знеболювальні препарати

Не терпіть біль! Ми рекомендуємо завжди мати в аптечці такі потужні знеболювальні препарати, як ібупрофен та парацетамол. Вони запобігають виробленню простагландинів – речовин, які призводять до скорочення матки та викликають сильний біль.

Якщо вам не вдається позбутися дискомфортних відчуттів за допомогою знеболювальних препаратів та натуральних засобів, рекомендуємо підібрати контрацептиви залежно від рівня гормонів у вашому організмі. Було доведено, що ці засоби від болісної овуляції є неймовірно дієвими!

Не давайте болю руйнувати ваше життя!

Попри те, що біль під час овуляції може бути неймовірно надокучливим та навіть нестерпним, це явище щомісяця доводиться терпіти великій кількості жінок. Водночас деякі жінки не відчувають жодного дискомфорту під час критичних днів.

У будь-якому випадку ми рекомендуємо приділяти особливу увагу усім тривожним симптомам. Не забувайте, що профілактика є чудовим методом запобігання будь-яких серйозних порушень у роботі внутрішніх органів та систем.

Рекомендуємо регулярно відвідувати гінеколога, адже тільки таким чином можна забезпечити гарне самопочуття та зберегти гарне здоров’я якомога довше.

Джерело

Поділись


Новини партнерів