5 неймовірно корисних продуктів для нирок

Нирки відіграють найважливішу роль в підтримці здорових функцій організму, адже цей орган фільтрує токсини.

Фахівці назвали п’ять продуктів, які особливо ефективно покращують стан нирок.

Одним з кращих продуктів для нирок дослідники вважають цвітну капусту. За їхніми словами, цей вид капусти завдяки великій кількості вітаміну C, фолієвої кислоти і волокон сприяє зниженню рівня цукру в крові. Крім того, стан нирок може покращувати звичайна морква: бета-каротин, що міститься в ній, допомагає в регулюванні артеріального тиску. Підвищений цукор в крові і гіпертонія – це відома причина погіршення ниркових функцій.

Інший продукт, корисний для нирок, – яблука. Дослідження показують, що яблука захищають нирки від пошкоджень за рахунок своєї насиченості пектином. Дана речовина є натуральним абсорбентом, вона зв’язує і виводить з організму токсичні компоненти.

Сповільнювати прогресування ниркових порушень може регулярне вживання цибулі. Вчені пояснюють, що до її складу входить речовина простагландин, здатна запобігати в’язкість крові і тим самим зменшувати артеріальний тиск.

Крім цього прекрасним засобом профілактики ниркової недостатності є часник. У ньому присутні антиоксиданти, які діють як протизапальні компоненти.
Джерело

Поділись


Новини партнерів