Продукти, які захистять від тромбозу

Тромби, що виникають через згортання крові, здатні проникати в легені, серце або головний мозок. Наслідки цього можуть виявитися катастрофічними. Фахівці в галузі харчування розповіли, які продукти дають кращий ефект захисту від тромбоутворення.

Оливки. Цей продукт недарма регулярно входить в списки кращих захисників від тромбів. Вміщені в оливках фенольні сполуки зменшують вміст в крові речовин, що сприяють утворенню тромбів.

Гранати. Плоди гранатів багаті антиоксидантами і поліфенолами, які сприяють нормалізації артеріального тиску. Підвищений тиск автоматично вносить людину до групи ризику, пов’язаного з тромбоемболією.

Ківі. Дослідження вчених з Університету Осло підтвердило: ківі може бути одним з найкращих продуктів від тромбів. У людей, які щодня з’їдають 2-3 ківі, знижується активність тромбоцитів – елементів крові, здатних склеюватись і утворювати тромби.

Помідори. Ще один продукт з категорії “найкращі” в боротьбі проти утворення тромбів. У томатах міститься допомагає кверцетин – речовина, що заважає тромбоцитам склаюватись.

Слива і вишня. У них також багато кверцетину.

Чай. Його вживання зміцнює серцево-судинну систему і зменшує активність тромбоцитів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів