Названий продукт, що допомагає заснути не гірше снодійного

Пармезан містить тільки три інгредієнти, а виробляється за допомогою невидимих ​​організмів.

Він може бути закускою, приправою, десертом і навіть засобом від деяких захворювань.

Ключові корисні властивості пармезану:

– легко засвоюється, не створюючи навантаження на травну систему;
– підтримує м’язову активність за рахунок вмісту жирних кислот;
– не містить лактозу на відміну від багатьох інших молочних продуктів;
– сприяє розвитку в кишечнику корисних біфідобактерій (Bacillus Bifidus), перешкоджаючи розвитку дисбактеріозу;
– зміцнює кістки і запобігає остеопорозу за рахунок кальцію високого рівня біодоступності;
– покращує сон, допомагає впоратися з безсонням;
приносить користь мозку.

У чому полягає шкода
Медики попереджають, що здорові дорослі не повинні споживати більше 2300 мг натрію в день. Для людей старше 50 років, а також гіпертоніків, діабетиків і тих, хто страждає від хронічних захворювань нирок, споживання натрію слід обмежити до 1500 мг.
Підвищена чутливість організму до природного глутамату натрію зустрічається рідко, але в список протипоказань фахівці все-таки її включають.

Глутамінова кислота у великих кількостях «розганяє» мозок і може стати причиною жорстокої мігрені.

Гурмани цінують Пармезан за яскравий, трохи солонуватий смак з горіховими нотками і щільну, що кришиться під ножем консистенцію, а дієтологи – за підтверджену науковими дослідженнями користь. Це майже єдиний молочний продукт, який можуть вживати люди з непереносимістю лактози.

Джерело

Поділись


Новини партнерів