5 секретів схуднення, з якими вам не знадобляться дієти

В теорії все простіше простого: щоб схуднути, треба менше їсти і більше рухатися. Але на практиці, як то кажуть, з’являються нюанси і несподіванки. На щастя, іноді ці несподіванки приємні. Так, ми підібрали п’ять порад, які допоможуть вам схуднути, навіть якщо ви не дуже любите рухатися і проти смачно поїсти. Не дякуйте.

Просто спіть
Довго, міцно, з задоволенням – вже одного цього достатньо, щоб ваша харчова поведінка стала більш здоровою, а обмін речовин – швидким. Чим гірше ми спимо, тим активніше наш організм виробляє грелін – гормон, який стимулює почуття голоду. І тим гірше йдуть справи з мелатоніном – гормоном, який регулює обмін речовин. Так що спіть – і худніть! А якщо ви хочете, щоб результати були ще краще, спіть у прохолодній кімнаті (не вище +18) – ви здивуєтеся, але це і правда працює!

Їжте те, що любите
Тупиковий шлях – відмовляти собі в улюблених блюдах. Чим далі, тим більше дієтологів і фахівців по здоровому харчуванню погоджуються з тим, що примусова і повна відмова від звичних десертів веде до формування нездорової харчової поведінки, збільшує ймовірність «зриву», а також утримує вагу на «плато», з якого неможливо зрушити. Вчасно з’їдений шматок торта не тільки не зашкодить вашій фігурі, але і допоможе схуднути: організм переконається, що ніхто його голодом не морить, запаси робити не треба – і включить режим максимальної переробки калорій в енергію. Але, звичайно ж, зловживати не варто і основу раціону краще вибирати більш здорову.

Гуляйте
Найпростіший спосіб отримувати достатньо руху і активності – гуляти пішки. І якщо у вас немає часу або можливості проходити бажані 10 тисяч кроків, то згадайте, що той же ефект дають 3 тисячі – але пройдені по-справжньому швидким кроком. Так що або гуляйте неспішно, але багато, або швидко, але недовго – і результат в будь-якому випадку буде вражаючим!

Розслабляйтеся
Одним з факторів, що підвищують ризик ожиріння і особливо накопичення жиру в області талії, лікарі вважають постійний стрес. Кортизол, гормон стресу, підвищує рівень цукру в крові і впливає на резистентність клітин до інсуліну. Тому якщо ви хочете підтримувати здорову вагу, навчіться боротися зі стресом і розслаблятися. Медитації, прогулянки, спорт, ваші особисті ритуали, які допомагають зняти стрес – все це допоможе не тільки вашій нервовій системі, а й фігурі. Не нехтуйте.

Більше пийте
Вода – найпростіший помічник в справі зниження ваги. Вона допомагає нормалізувати водний баланс і запобігає розвитку набряків, які роблять нас більш важкими, а також допомагає впоратися з помилковим відчуттям голоду. А кава і чай допомагають стимулювати обмін речовин і активніше спалювати жир.

Поділись


Новини партнерів