Фрукти виявилися ефективними в боротьбі з гіпертонією. Солодкі плоди багаті мікроелементами, які сприяють зниженню артеріального тиску.
Справжнім порятунком для гіпертоніків може стати регулярне вживання кокосової води, багатої калієм. У склянці напою об’ємом 240 мл міститься 600 мг цієї речовини. На відміну від солоних продуктів, які через високу концентрацію натрію ускладнюють виведення води з організму, продукти, насичені калієм, відновлюють водно-сольовий баланс. Крім калію кокоси також багаті марганцем, магнієм і кальцієм. Марганець активує корисні ензими, в свою чергу магній перетворює споживані калорії в енергію.
Ще одним незамінним фруктом для тих, хто страждає підвищеним тиском, є банани. В одному невеликому плоді знаходиться 422 мг калію.
В меню у гіпертоніків неодмінно має бути і авокадо. У ньому багато калію, а також міститься жирний алкалоїд.
Знизити підвищений артеріальний тиск допоможе і екзотична папайя. Також необхідно вживати в їжу апельсини, лимони, мандарини і грейпфрути, насичені біофлавоноїдами і фітонутрієнтами.
Крім того людям, які страждають на гіпертонію, лікарі радять їсти побільше ягід – малину, полуницю, смородину. У них знаходиться багато калію і антоціанів – компонентів флавоноїдів, які сприяють нормалізації тиску.