Фахівці розповіли, як прискорити обмін речовин в домашніх умовах

Чим швидше в організмі відбувається обмін речовин, – тим швидше спалюються зайві калорії і краще засвоюються корисні речовини. При його збої скинути вагу стає вкрай складно, а всі делікатеси неодмінно відкладаються на талії, розповіла лікар-дієтолог Людмила Бабич.

Лимони і грейпфрути нормалізують обмін речовин і прискорюють спалювання жирів. Втім, хоч і в меншій мірі, цьому сприяють всі без винятку овочі, зелень.

Розганяють метаболізм різні спеції, прянощі і натуральні приправи. Куркума, імбир, гвоздика, базилік, кардамон, кориця, чорний перець, петрушка чудово впливають на обмін речовин і допомагають швидше спалювати калорії.

“Обов’язково включайте в свій раціон імбир (краще маринований) і морські водорості. Вони не тільки заповнять нестачу йоду (який безпосередньо впливає на роботу щитовидки, а й в свою чергу, і контролює наш обмін речовин), але і поліпшать травлення”, – каже лікар.

Сприяють поліпшенню обміну речовин також страви з червоним перцем. Метаболізм дієвіший за всі фізичні навантаження, тому постарайтеся, якщо не відвідуєте спортзал, більше ходити пішки і виконувати кожен день хоча б кілька вправ (хоча б під час перегляду телевізора).

“Не сидіть на дієтах, вони сповільнюють метаболізм, а ось розвантажувальний день на яблуках або рисі раз в два тижні піде на користь здоров’я і підтримає фігуру в нормі”, – додала лікар.

Джерело

Поділись


Новини партнерів