9 продуктів для поліпшення здоров’я ваших артерій

Кров – це особлива рідина в нашому тілі, яка переносить поживні речовини, а також кисень до кожної клітинки нашого організму, таким чином забезпечуючи їх харчування.

Серцевий м’яз перекачує кров по артеріях по всьому тілу: в печінку, нирки, мозок і не тільки.Тому, якщо артерії забиті, у людини можуть виникнути серйозні проблеми зі здоров’ям.

До речі, закупорка артерії може стати причиною навіть смерті!

Наше харчування є одним з найважливіших аспектів, коли мова йде про підтримку здоров’я судин.На жаль, харчування сучасної людини включає різноманітні продукти, які шкідливі для здоров’я і призводять до розвитку ожиріння і серцево-судинних захворювань.Найбільше турбує те, що багато людей знаючи ризик, все-одно продовжують вживати жир, цукор та інші шкідливі речовини.

З цієї причини важливо підтримувати здорове харчування, а також вживати певні продукти, які захищають ваші артерії, про які ми сьогодні і поговоримо!

Ці продукти найкорисніші для здоров’я, чистоти і гнучкості наших артерій:

1. Жирна риба.

Жирні сорти риби містять жирні кислоти омега-3, які допомагають знизити рівень холестерину і тригліцеридів, таким чином запобігши їх накопичення в судинах.

Крім того, варто відзначити, що вони також містять багато амінокислот і незамінних мінералів, які необхідні для запобігання запалення і проблем з кровообігом.

Їжте цю рибу мінімум 2 рази на тиждень:

  • Лосось.
  • Тунець.
  • Сардини.
  • Скумбрія.
  • Оселедець.
  • Форель.

2. Оливкова олія.

Оливкова олія першого віджиму, яка не піддалася процесу рафінування, є одним з найбільш корисних жирів, для здоров’я артерій.

3. Насіння кунжуту.

Насіння кунжуту стають все більш популярними, оскільки вони містять необхідні живильні речовини для здоров’я нашого серця, а також допомагають схуднути.

До речі, їх незамінні жирні кислоти знижують рівень холестерину, захищають серце, зменшуючи при цьому проблеми з кровообігом.

4. Томати.

Лікопін, потужний антиоксидант, що міститься в томатах, має цікаві переваги у випадку охорони здоров’я артерій, а також серцево-судинної системи.

5. Імбир.

Імбир, спеція, яка відома своїми антиоксидантними і протизапальними властивостями.

Вживання імбиру, перш за все, допоможе поліпшити здоров’я ваших артерій, а також знизити рівень холестерину або кров’яний тиск.

6. Вівсянка.

Овес – відмінний спосіб очистити ваші артерії, а також запобігти атеросклерозу.

7. Чорниці.

Чорниця – цей унікальний фрукт багатий антиоксидантами, а також натуральними волокнами, які допомагають очистити артерії, зберегти їх еластичність і запобігти  від високого рівня холестерину.

8. Горіхи.

Горіхи містять амінокислоти і корисні жири, які можуть запобігти від закупорки артерій і інших проблем з судинами.

Спробуйте деякі з таких горіхів:

  • Фундук.
  • Арахіс.
  • Фісташки.
  • Мигдаль.

9. Полуниця.

Полуниця – це їжа з високим вмістом антиоксидантів, а також низьким вмістом калорій. Це, перш за все, означає, що вона відмінно підходить для профілактики серцево-судинних захворювань.

Регулярне вживання цих продуктів допоможе:

  • по-перше, зберегти гнучкість судин,
  • по-друге, запобігти їх закупорювання!
Поділись


Новини партнерів