Яка поза найкраще підходить для здорового сну

Здоровий сон – найкращі ліки, до того ж безкоштовні. Давай залишимо банальні тези про те, що людина проводить третину свого життя в ліжку і просто поговоримо про те, що якість сну не менш важлива, ніж його кількість.

Якщо ти щоночі довго крутишся в ліжку і міняєш положення для сну десятки разів, саме час подумати, в якій позі краще спати.

Повноцінний сон

Згадую старий анекдот про те, що на спині спати шкідливо для легенів, на животі – для кишечника, сон на лівому боці шкідливий для печінки, а серце буде страждати від сну на правому боці. Після таких надихаючих слів журнал «Здоров’я» побажав читачам хороших снів.

Жарти жартами, але здоровий сон людини дійсно залежить від того положення, в якому ми розглядаємо сновидіння. Багато фахівців закликають лягати на «бочок», але на якому боці спати правильно?

У цьому змаганні беззастережну перемогу отримує сон на лівому боці. Сьогодні ти відкриєш для себе головні переваги відпочинку в цьому положенні і дізнаєшся, як швидко засипати в можливо новій для себе позі.

Скажи «ні» печії!

Якщо тебе мучить печія ночами, просто спробуй заснути на лівому боці. Таким чином вміст шлунка не потраплятиме в стравохід.

Менше тиску на хребет

Провів весь день на ногах або гарненько посидів за комп’ютером? Дай спині трохи відпочити, лягай на лівий бік. Так ти істотно знизиш навантаження з головної опори твого тіла.

Знахідка для вагітних

Кожна породілля згадає, в якій позі їй було спати найкраще. Звичайно ж на лівому боці, так як сон на спині вкрай шкідливий через збільшенк навантаження на внутрішні органи. До того ж під час сну на лівому боці краще зберігається головне передлежання дитини.

Поліпшення кровообігу

У положенні на лівому боці лімфатична рідина набагато краще циркулює по тілу, що сприятливо позначається на виведенні токсинів з організму.

Твоє серце скаже «спасибі»!

Сон на лівому боці допомагає зняти навантаження з серця, і справа тут в банальній силі тяжіння. Втім, тут є важливий нюанс: людям з серцевими захворюваннями рекомендується спати на правому боці.

Китайське прислів’я говорить, що на спині сплять святі, на животі – грішники, на лівому боці ночують мудреці, а на правому – генії. І якщо вже ти встав на шлях мудрості, саме час навчитися легко засипати на лівому боці.

Спробуй обдурити своє тіло, лягаючи на іншу сторону ліжка. Якщо цей метод не допомагає, спробуй підкласти подушку під спину – так буде легше залишитися в потрібному положенні.

Джерело

Поділись


Новини партнерів