Як стабілізувати тиск в домашніх умовах

Підвищений тиск, або гіпертонічна хвороба, часто мучить людей старшого віку. За рівнем артеріального тиску потрібно стежити, так як його скачки негативно позначаються на стані здоров’я. Тиск 140/90 вже вважається високим.

Як ефективно знизити тиск

Зазвичай гіпертонія проявляється через такі симптоми:

  • Головні болі, особливо в потиличній області, запаморочення, затьмарення свідомості.
  • Відчуття пульсації в голові, слабке, прискорене биття серця (тахікардія).
  • Почервоніння обличчя, грудей, пітливість, озноб без видимих ​​причин.
  • Набряки повік і обличчя після сну, набряки рук, оніміння пальців.
  • «Мушки» перед очима.
  • Погіршення пам’яті, зниження концентрації уваги.
  • Відчуття внутрішньої напруги, дратівливість, гнівливість, зниження працездатності.

Хтозна, який тиск необхідно знижувати? Люди, які мають проблеми з серцем, повинні користуватися тонометром для контролю. Якщо верхній систолічний тиск перевищує позначку 180, потрібно викликати лікаря. Якщо позначка нижче 180, але вище 140, є сенс спробувати допомогти собі самостійно.

Ольга Папсуєва рекомендує наступне. Вона завжди вдома тримає гірчичники. І як тільки відчуває нездужання і головний біль, викликаний високим тиском, ставить один гірчичник на потилицю і по одному на литкові м’язи. Паралельно робить гарячу ванночку для стоп, самомасаж голови і розминає кисті рук.

Перш ніж приймати таблетки, вона пробує нешкідливі методи. З половиною склянки води змішує чайну ложку настоянки пустирника, чайну ложку настоянки валеріани і чайну ложку глоду. Приймає цей засіб для профілактики серцевих захворювань протягом двох місяців щодня, але не більше.

Чим можна знизити тиск ще? Можна спробувати і інші народні засоби. Подрібнити чотири лимони, чотири головки часнику, додати до них 2 ст. л. тертого імбиру. Залити водою, прокип’ятити і приймати по 100 мл на день за 15 хвилин до вживання їжі. Засіб також вважається профілактичним.

Є й загальні рекомендації щодо поліпшення здоров’я, виконання яких обов’язково призведе і до нормалізації кров’яного тиску. Почни займатися спортом або просто більше ходи. Скороти вживання солі, їж більше бананів і печеної картоплі. Калій, що міститься в них, нейтралізує негативну дію натрію, який підвищує кров’яний тиск.

Скинь вагу, серцю важко ганяти кров по тілу, яке запливло жиром. Відмовся від шкідливих звичок: куріння, алкоголю і навіть кави. Медитуй або займайся йогою, адже стрес – перша причина проблем з серцем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів