Названі звички людей з низькою самооцінкою

Психотерапевт Сергій Кистеньов розкрив подробиці того, що свідчить про занижену самооцінку у людини.

Насамперед, люди з низьким рівнем самооцінки звикають завжди звинувачувати самого себе. Вони невірно сприймають власну цінність. Таким чином, люди із зниженою самооцінкою завжди просять вибачення, навіть якщо їх вини немає.

До того ж, вони не фільтрують своє оточення. Люди з низькою самооцінкою прагнуть спілкуватися з усіма, адже їм завжди треба мати доказ того, що їх хтось підтримує. Також, люди з низькою самооцінкою всі свої досягнення списують на вдачу. Вони не можуть зізнатися самим собі, що успіх – це наслідок їх здібностей і наполегливої праці.

Люди з заниженою самооцінкою при виборі чого-небудь звикли орієнтуватися виключно на смаки інших людей. Вони не вірять самим собі. Також низька самооцінка – наслідок поганих звичок.

Будь-які конвульсивні самоушкодження застосовуються людьми тільки в тому випадку, якщо вони намагаються подолати дискомфортні відчуття. Відзначається, що люди з низькою самооцінкою часто брешуть. Вони надягають маску, щоб отримати схвалення оточуючих.

Людина з низьким рівнем самооцінки нестабільна і в особистому житті. Вважаючи, що гідна любові і поваги, вона часто міняє партнерів, а потім кидає їх, щоб втекти від проблем, осуду і нерозуміння.

Джерело

Поділись


Новини партнерів