Лікарі назвали головну помилку гіпертоніків

Про те, що гіпертоніки роблять неправильно, дослідники зі Школи медицини Єльського університету (США) повідомили на заході Американської асоціації з вивчення хвороб серця.

На думку кардіологів, найефективнішою профілактикою гіпертонії є регулярна фізична активність. Але вчені з Єля виявили, що всім видам лікування люди, схильні до гіпертонії, вважають за краще таблетки.

Вчені провели анкетування серед 1 300 чоловіків і жінок у віці до 45 років, більшість з яких страждало від хронічно підвищеного тиску. Учасників, крім іншого, просили визначити, який на їхню думку терапевтичний метод може дати людям з гіпертонією додатковий місяць, рік або п’ять років життя.

Переважна більшість респондентів вибрали в якості такого лікування питво цілющого чаю і прийом таблеток. 96% вирішили, що це може подарувати п’ять років життя, 91% – що додатковий рік. Ці учасники самі були згодні щодня приймати ліки і пити трав’яні збори для продовження свого життя.

Спостереження, зроблені фахівцями, в черговий раз доводять, що вплив горезвісного людського чинника на здоров’я дуже значний. Багато проблем зі здоров’ям – це наслідок нашого власного вибору.

Коли учасників запитали, чи готові вони регулярно займатися спортом, тільки 63% погодилися, дізнавшись, що це дає «всього лише» зайвий місяць життя. Людям сильно заважає їх власна лінь – вони вважають за краще випити таблетку, навіть не знаючи, яку дію ліки можуть надавати на їх печінка та інші внутрішні органи.

Вчені підкреслюють: немає більш сильного захисту від гіпертонії, ніж фізична активність, а також здоровий спосіб життя – саме, правильне харчування, обмеження алкоголю, підтримання ваги, відмова від куріння.

Джерело

Поділись


Новини партнерів