Вчені назвали чотири найбільш ефективні способи боротьби з безсонням

Американські вчені запропонували 4 найефективніші способи, які здатні впоратися з безсонням. Стаття відповідного змісту опублікована в тематичному зарубіжному виданні.

Експерти з American Academy of Sleep Medicine провели дослідження, які показали найкращі дієві методи для досягнення якісного сну.

Першою необхідною умовою є дотримання режиму сну, що полягає в підйомі і пробудженні приблизно в один і той же час. Навіть у вихідні не варто піддаватися спокусі, яка може легко вивести з колії. За словами вчених, пізнє пробудження в неділю в ранковий час призводить до складного пробудження в понеділок, що зводить весь графік нанівець.

Організму необхідний час для перемикання в режим сну, в зв’язку з чим слід придумати якийсь 10-хвилинний ритуал розслабляючого плану. У кожної людини він свій. Можна ставити будильник не тільки на час пробудження, але і за 30 хвилин перед сном, це дасть можливість організму почати підготовку до відпочинку.

Останні дослідження показали, що світло, що випромінюється електронними пристроями, зменшує вивільнення мелатоніну, гормону, який допомагає засипанню, тому ні про які планшети і смартфони не може бути й мови.

Вчені впевнені, що саме дані «рутинні способи» є найефективнішими. Варто врахувати і те, що достатньо кількох тижнів, щоб впоратися з безсонням, дотримуючись вищеперелічених правил, та й результат буде надійним і довготривалим.

Джерело

Поділись


Новини партнерів