Вчені: апельсиновий сік допоможе збільшити тривалість життя

Вчені зробили заяву, що апельсиновий сік здатний збільшити тривалість життя. Стаття відповідного змісту опублікована в зарубіжному виданні.

Медики вказують на те, що запорукою довгого і здорового життя багато в чому є саме харчування. Кращим раціоном вважається щоденне споживання фруктів і овочів, білків, крохмалистих продуктів і ненасичених масел.

За словами медичного консультанта Сари Брюер і дієтолога Джульєтти Келлоу, апельсиновий сік особливо цінний. Перш за все в продукті міститься вітамін С, який підтримує імунну систему та веде боротьбу з інфекціями. Цитрусові впливають і на серцево-судинну діяльність, уповільнюють розвиток катаракти.

Дослідження, до якого було залучено приблизно 115 тис. осіб, показало, що люди, які віддають перевагу апельсиновому соку і іншим цитрусовим, знизили ризик інсульту на 28%. При збільшенні дозування продуктів показник підвищується до 35%.

Апельсини містять більше 170 речовин, що мають протизапальні, протипухлинні та антиоксидантні властивості. Вони багаті гесперидином, який може знизити рівень холестерину, будучи хорошим джерелом бета-криптоксантину для здоров’я легенів. Грейпфрут, лимони і Лайми не менше цінні. Тільки пити соки бажано кімнатної температури.

Джерело

Поділись


Новини партнерів