Медики назвали продукт, який не можна їсти кожен день

Дієтологи рекомендували вкрай дозовано вживати в їжу сир: на їхню думку, з цим продуктом пов’язаний ряд ризиків нашкодити організму.

При щоденному вживанні сир може швидко викликати звикання і посприяти розвитку ожиріння, застерегли експерти.

Про те, чому сир не потрібно їсти кожен день, науковці розповіли виданню HealthyStyle. За словами дієтологів, сир відноситься до висококалорійних продуктів – багато його сортів містять до 70% жирів, причому насичених, що призводять до зростання «поганого» холестерину в крові. У тих, хто регулярно їсть багато сиру, особливо високий ризик появи зайвої ваги, а також діабету і різних захворювань серця і судин, констатували вони.

Лікарі порекомендували вживати сир в обсязі не більше 200 грамів на тиждень. Нехтування цією нормою, за словами медпрацівників, призведе до того, що шкода продукту переважить всі його позитивні сторони. Зокрема, нагадали експерти з харчування, сир, через високий рівень натрію, може призводити до порушень функції нирок, а також до проблем з сечостатевою системою.

Крім того, в сирі можуть міститися речовини, які проникають в нього з молока корів, що піддавалися лікуванню різними препаратами і підхоплює протягом життя інфекції. Людині це може загрожувати захворюваннями серця, раком та іншими недугами, повідомили вчені. Особливо небажаними для постійного вживання вони назвали плавлені сири, які у великій кількості містять фосфатні добавки і різні типи шкідливих солей.

Джерело

Поділись


Новини партнерів