Дефіцит кальцію: симптоми

Спеціалісти запевняють, що люди потребують близько 1000 міліграмів кальцію щодня.

Ми розповімо про 5 симптомів нестачі кальцію в організмі.

1. Судоми ніг

Якщо ви ночами відчуваєте судоми в ногах, це ознака дефіциту кальцію! Переконайтеся, що ви отримуєте достатню кількість цього хімічного елемента з їжею. А розтяжка м’язів перед сном добре допомагає впоратися з болем. Чому б вам не спробувати ?!

2. Карієс

Ваші зуби почали руйнуватись більше, ніж зазвичай? Перестаньте звинувачувати в цьому солодощі. Коли організм не отримує достатню кількість кальцію з їжею або у вигляді добавок, то починає шукати інші джерела. Наприклад, ваші зуби!

3. Оніміння

Подібно до судом ніг, дефіцит кальцію викликає спазми нервових закінчень в руках. Якщо ви почали відчувати оніміння або поколювання кінчиків ваших пальців, перевірте вміст кальцію в організмі.

4. Ламкі нігті

Так само, як зуби і кістки, ваші нігті містять кальцій. Таким чином, організм з нестачею цього елементу буде витягати з них поживні речовини. Якщо ви не збільшите споживання кальцію, то ваші нігті дуже швидко стануть ламкими.

5. Безсоння

Кальцій допомагає виробленню серотоніну, гормону сну. Коли ви спите глибоким сном, рівень цього хімічного елемента в організмі підвищується. Тому, якщо щоночі вам доводиться “рахувати овець”, швидше за все, у вас дефіцит кальцію.

Джерело

Поділись


Новини партнерів