Медики пояснили, що означає сильна пітливість в ночі

Зокрема, за їхніми словами, пітливість ночами може бути наслідком ГЕРБ, або просто печії.

У сплячої людини через горизонтальне положення тіла може активніше відбуватися відтік шлункового соку, що запускає фізіологічні механізми неприємної реакції. Лікарі радять приймати на ніч відповідні препарати.

Крім цього, нічна пітливість часто виявляється проявом гормональних змін, що відбуваються в організмі – наприклад, початок менопаузи. У деяких випадках піт ночами говорить про наявність апное сну – серйозної патології, яка характеризується зупинками дихальних рухів у сплячої людини, вкрай небезпечних для серця і мозку. Потовиділення в такому випадку зазвичай сильне.

Дуже рясний нічний піт може також бути свідченням підвищеної активності щитовидної залози, тобто, гіпертиреозу, а, крім нього, та інше шкідливе порушення – гіпоглікемії, при якій типові різкі падіння рівня цукру в крові людини. За словами лікарів, при гіпоглікемії у людей нерідкі нічні кошмари, неспокійні сни.

Зіткнувшись з проблемою потіння ночами, має сенс взяти під контроль особистий рівень цукру в крові і вимірювати показники глюкози, вважають фахівці. Також важливо спати в добре провітрюваному приміщенні, в одязі з натуральних тканин. При збільшеній пітливості обов’язково потрібно звернутися до лікаря.

Джерело

Поділись


Новини партнерів