Як довго можна носити підбори

Якщо вам доводиться носити взуття на підборах увесь день, і воно спричиняє біль та незручності, ось кілька корисних порад, як довго носити каблуки. Дізнайтеся, як довго можна носити підбори, а також вказівки, які допоможуть зменшити неприємні відчуття або зовсім позбутися їх.

У цій статті ми розповімо про носіння підборів. Тепер ви зможете сміливо одягати їх на зустріч із подругами, у театр або на романтичну вечерю, і не хвилюватися, що доведеться перевзуватися.

Це особливо доречно, якщо врахувати, що зараз багатьом жінкам доводиться дотримуватися ділового стилю й обирати відповідне взуття. Для більшості з нас туфлі на підборах – справжня мука. Тим не менше, іноді доводиться жертвувати власним комфортом, щоб відповідати дрес-коду або покращити свій імідж. Жінка на підборах завжди виглядає впевненішою та цілеспрямованішою.

На жаль, у сучасному світі зовнішність має дуже велике значення, і від цього нікуди не втечеш. Саме тому важливо знайти баланс між суспільними вимогами та власним добробутом.

Правильно носити підбори також важливо з точки зору здоров’я. Незручне взуття шкодить поставі, погано впливає на спину та може спричинити травми стоп.

Якщо вам цікаво, як довше носити взуття без дискомфорту та шкоди для здоров’я, читайте нашу статтю.

Як довго можна носити підбори і як запобігти дискомфорту: 10 порад

Під час носіння взуття на підборах вага, яка зазвичай припадає на стопу, повністю зміщується.

Коли каблук високий, передня частина стопи змушена витримувати на 75% більше навантаження, ніж зазвичай. Як наслідок, це може призвести до травми стопи, колін або навіть викривлення хребта.

Скористайтеся цими порадами щодо носіння підборів, щоб максимально зменшити всі супутні негативні наслідки.

1. Звикайте до підборів поступово

Не варто одразу носити підбори весь день, якщо ви ніколи не ходили в такому взутті раніше. Почніть опановувати це мистецтво поступово.

Спробуйте потроху призвичаїтися та починайте з невисоких каблуків (не більше ніж п’ять сантиметрів). Після цього, коли ви звикнете, можете переходити на вищий варіант.

2. Починайте із широких підборів

як довго носити каблуки на вечірці

Якщо ви одразу одягнете шпильку, це буде справжня катастрофа. Варто починати із широких підборів, адже вони значно зручніші та стійкіші. Крім того, вони забезпечують більшу площу опори для стопи, тому дискомфорт буде менший.

Через певний час, коли ви призвичаїтеся, можете перейти на тонші та вищі підбори. От побачите, цього разу вони здаватимуться зручнішими.

3. Робіть невеликі перерви

як довго носити каблуки влітку

Радимо робити перерви у випадку носіння будь-яких підборів, навіть якщо вони низькі. Так ви дасте ногам можливість відпочити й покращите циркуляцію.

Якщо маєте змогу, легенько помасажуйте литки, щоб зняти судоми та стимулювати притік крові.

4. Носіть взуття правильного розміру

Хоча це здається досить очевидним, часто ми носимо занадто велике або тісне взуття. Така пара лише посилює біль і має негативні для здоров’я наслідки.

Якщо туфлі затісні, вони можуть натерти мозолі. З іншого боку, заширока пара не фіксуватиме ногу. Стопа з’їжджатиме, і все навантаження перенесеться на її передню частину, яка напружуватиметься, щоб не дати туфлям злетіти. Обидва варіанти шкодять стопам.

5. Постарайтеся знайти туфлі, які застібатимуться на щиколотці

Якщо є застібка на щиколотці або підйоми не повністю відкриті, взуття буде значно простіше відрегулювати відповідно до своєї ноги. Крім того, вам не доведеться постійно напружувати стопи, щоб втримати туфлі, тому вони менше втомлюватимуться.

Також радимо пошукати туфлі з ремінцями. Зокрема чудовий варіант – ремінці у формі літери Т.

6. Використовуйте вставки

У взуттєвих магазинах можна знайти невеликі вставки, які використовуються, щоб підтримувати дві ділянки стопи. Залежно від того, де вас найбільше болить, розмістіть їх під пальцями або п’ятою. Такі вставки зменшать тиск на відповідну ділянку.

Радимо носити їх у сумці, щоб мати під рукою, щойно стопи почнуть боліти.

7. Зволожуйте стопи

як довго носити каблуки на весіллі

Надзвичайно важливо використовувати зволожувальний крем для стоп. Він не лише зробить шкіру ніг ніжною та привабливою, а й допоможе запобігти мозолям. Річ у тім, що недоглянута шкіра збільшує ймовірність натирання й утворення ранок.

Радимо спробувати ще один цікавий прийом: нанесіть крем на взуття та розмажте його, щоб розм’якшити матеріал. Завдяки цьому носити підбори буде зручніше.

8. Як довго носити каблуки? Охолодіть взуття

Ця порада допоможе, якщо у вас є улюблена пара туфель, але вони замаленькі й натирають ногу.

Просто покладіть пакетики з водою всередину туфель і поставте взуття в морозильну камеру. Коли рідина замерзне, вода почне тиснути на матеріал, і він трохи розтягнеться. Таким чином, наступного разу туфлі будуть значно зручніші.

9. Носіть платформу

Коли ви обираєте платформу, ви обираєте стійкіше взуття з більшою підошвою. Завдяки їй ви виглядатимете вищими, а навантаження на стопи буде менше. Платформа “перекриє” 2-3 см каблука, тому ходити буде легше.

10. Уникайте тонкої підошви

Тонка підошва погано підтримує нижню частину стопи. Радимо обирати грубу гумову підошву, адже вона поглинає тиск під час ходьби і полегшує біль у стопах.

Дотримуйтеся цих порад, як довго носити каблуки, і ви матимете чудовий вигляд без дискомфортних та больових відчуттів. Випробуйте наші вказівки й неодмінно поділіться з нами своїми враженнями.

Джерело

Поділись


Новини партнерів