Експерти назвали ТОП-5 несподіваних ефектів зеленого чаю

Незалежні експерти назвали ТОП-5 несподіваних ефектів від зеленого чаю. Як виявилося, цей терпкий, але неймовірно смачний напій, має на організм людини приголомшливий вплив.

На першому місці ТОП-5 виявився ефект поліпшення пам’яті. Про це заявили вчені з Базельського університету. В ході проведеного дослідження вони довели, що зелений чай підвищує продуктивність головного мозку. Справа в тому, що в цьому напої присутній кофеїн, який впливає на роботу нервової системи. Він бадьорить майже так само як і кава, але робить це набагато м’якше.

На другому місці списку виявилася здатність зеленого чаю знижувати тиск. Експерти кажуть, що про цей ефект слід пам’ятати тим людям, які приймають ліки для зниження тиску. На третьому місці стоїть зовсім несподівана користь зеленого чаю при ревматоїдного артриту. Як встановили вчені з Університету Вашингтона, в напій входить головний антиоксидант – епігаллокатехін-3-галлат, він значно зменшує больовий синдром.

На останньому місці ТОПу опинилася властивість заважати засвоюваності заліза. Виявляється, деякі складові зеленого чаю з’єднуються із зазначеним елементом і утворюють субстанції, які не засвоюються організмом. Медики рекомендують не приймати разом продукти, до складу яких входить залізо і зелений чай.

Джерело

Поділись


Новини партнерів