Як за характером висипань визначити проблему зі здоров’ям?

Лікарі неодноразово акцентували увагу на тому, що проблеми на шкірі є не тільки естетичною проблемою, а й сигналом про те, що стан деяких внутрішніх органів може бути не в порядку. Будь-який досвідчений фахівець з характером висипань на обличчі зможе неозброєним поглядом визначити причину їх появи.

Для початку слід звернути увагу на розташування висипу:

ЩОКИ І ВИСКИ

Є найпоширенішим місцем виникнення висипань. Недосконалості, що з’явилися в даній зоні, найчастіше сигналізують про надмірне вживання шкідливої ​​їжі: солодкого, смаженого, гострого або копченого. В даному випадку слід лише підкоригувати свій раціон і збалансувати харчування. Також висип в зоні щік може сигналізувати про проблеми з печінкою або підшлунковою залозою.

ПІДБОРІДДЯ

При висипаннях на підборідді фахівці рекомендують перевірити здоров’я органів малого тазу. Жінкам в першу чергу рекомендується звернутися до гінеколога і перевірити стан дітородних органів.

ЛОБ

Помітні висипи у верхній частині обличчя: на лобі і переніссі, сигналізують про збої у функціонуванні органів травлення. Рекомендується перевірити стан шлунка і кишечника.

НІС

На носі висипання частіше з’являються в зв’язку з розширеними порами, в яких накопичилося занадто багато бруду. Очистіть дану зону за допомогою скрабу чи спеціальної маски.

ШИЯ

Як і у випадку з підборіддям, висипання на шиї частіше є причиною збою в гормональній системі.

При наявності проблем зі шкірою намагайтеся спостерігатися відразу у двох фахівців: косметолога і дерматолога. Поки перший піклується про зовнішній вигляд шкіри, другий бореться з причинами появи висипань і, при необхідності, направляє до потрібного фахівця. Залежно від характеру висипань, косметолог може запропонувати вам зробити чистку, термоліфтинг, пілінг або заспокійливу маску.

Джерело

Поділись


Новини партнерів