Такий корисний фрукт, як сливи, завдяки наявності вітамінів групи В, А, Е, К, С, а також таких мінеральних речовин, як калій, кальцій, залізо, мідь, магній, фосфор, цинк, йод, повинні обов’язково входити в раціон як дорослих, так і дітей.
Особливо медики рекомендують вживати сливи людям, які мають проблеми з серцево-судинною системою. Цей фрукт містить кумарини – речовини, які перешкоджають появі тромбів. Корисно їсти сливи при анемії, гіпертонії, атеросклерозі, порушенні кровообігу.
Цей фрукт багатий клітковиною і антиоксидантами, тому з’їдаючи всього 3-4 великих сливи в день, ви зможете поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту і істотно зменшити ризик виникнення раку товстої кишки.
Завдяки вітамінам групи В, слива корисна також людям, які мають проблеми з нервовою системою. Регулярне вживання цього фрукта допомагає знизити рівень тривожності, нормалізувати сон, апетит, поліпшити пам’ять і увагу.