Лікарі-дієтологи стверджують, що картопля не відноситься до корисних продуктів і навіть є шкідливою для організму. Тому, якщо її приготувати неправильно, це може бути шкідливим для здоров’я.
За словами кандидата медичних наук, А. Печінки, найшкідливішою стравою з картоплі є картопля, приготована в олії, так як містить канцерогени і токсини, які утворюються при смаженні. Тому рекомендується смажити картоплю на маслі тваринного походження, а не на рослинному. Крім того, не рекомендується додавати в картоплю спеції.
Одна з найбільш шкідливих картопляних страв – це картопля фрі, так як в процесі приготування олія використовується багато разів. Для людей, у яких проблеми з печінкою, воно є небезпечним.
Більш правильно запікати картоплю в духовці або відварювати в мундирі. Такий спосіб приготування картоплі допоможе не тільки покуштувати улюблену страву, а й зберегти здоров’я.