Названа поза для сну, яка допомагає позбутися від хропіння

Дивно, але пози, в яких ви спите, можуть бути причиною багатьох хронічних болів в вашому тілі.

Лікарі кажуть, що насправді є всього одна універсальна поза, яка дає масу переваг для здоров’я. Саме її ви повинні дотримуватися в режимі «за замовчуванням».

Це сон на лівому боці. За словами експерта з американського МОЗ Джона Дуілларда, «ліва сторона ідеально підходить для сну і лежачого відпочинку«.

«Народні цілителі і мудреці кажуть про це тисячі років. І наука, нарешті, підтвердила їх висновки », – зазначає він.

Як я можу привчити себе спати на лівому боці?

Є кілька простих і ефективних методів, які допоможуть вам розвинути в собі звичку спати на лівому боці.

Деякі люди рекомендують пришити до спини на футболці тенісний м’яч: він зупинить вас при спробі перевернутися на інший бік або лягти на спину.

Є інший спосіб: покласти одну подушку під голову, а одну – під спину. Ця перешкода також буде заважати вам ворочатися уві сні.

А тепер подивіться, які вигоди це вам дасть!

1. Знімає симптоми печії. 

Для тих, хто страждає від печії, але не може відмовитися від гострої їжі, сон на лівому боці прямо-таки обов’язковий.

Дослідження показують, що сон на лівому боці полегшує симптоми печії, а на правому – підсилює їх.

Вся справа в тому, що під час сну на правому боці круговий м’яз, який перешкоджає проникненню залишків їжі з шлунку в стравохід, розслабляється, перестає виконувати свою функцію, і кислотність стравоходу таким чином підвищується.

2. Допомагає позбутися від хропіння. 

Ми всі знаємо, що таке не спати всю ніч через те, що хтось хропе в одному з вами приміщенні. Але позбутися хропіння набагато простіше, ніж вважалося раніше.

Сон на лівому боці за кілька тижнів позбавить вас від хропіння.

3. Покращує травлення. 

Хоча це може здивувати вас, але швидкість переробки їжі в вашому кишечнику в нічний час теж залежить від того, на якому боці ви спите.

Дуіллард пояснює:

«Сон на лівій стороні стимулює прискорене проходження харчових відходів з тонкої кишки в товсту кишку. Це значно спрощує процес травлення ».

4. Сприяє здоров’ю серця. 

Серце – один з найважливіших органів в тілі людини. Сон на лівому боці може творити справжні чудеса в тому, що стосується його здоров’я.

Дуіллард додає:

«Якщо у вас є якісь проблеми з серцем, сон на лівому боці може бути для вас рятівним засобом. Так ви допоможете дренажу лімфи, її відтоку від серця за допомогою сили тяжіння. Навантаження на серце нижче, коли ви спите на лівому боці ».

5. Покращує здоров’я селезінки. 

Селезінка – це ще один «вигодонабувач» від вашої нової (сподіваємося) звички.

Вага внутрішніх органів на неї в такому випадку знижується, і селезінці простіше підтримувати себе в здоровій формі.

6. Допомагає лімфатичній системі. 

Зазвичай люди не надають великого значення здоров’ю своїх лімфатичних вузлів. Це зона в області шиї і пахв. Але ця система дуже і дуже важлива для здоров’я вашого організму в цілому.

Ось що пише з цього приводу Healthy Life Tricks:

«Ліва сторона тіла є домінуючою для лімфатичної системи. Поки ви спите на цій стороні у вашого тіла з’являється більше можливостей для фільтрації токсинів, відходів і переробленої лімфи ».

7. Допомагає системі кровообігу. 

Це особливо важливо, якщо ви страждаєте від варикозного розширення вен.

Ось висновок видання Vein Clinic:

«Якщо вам вже знайоме слово « варикоз », то сон на лівому боці – це відмінна ідея. Це поліпшить ваш кровообіг в цілому, оскільки в цій позиції знижується тиск на порожнисту вену (друга за величиною вена в організмі), яка розташована на правій стороні тіла ».

8. Це особливо корисно для вагітних жінок! 

Якщо ви вагітні, то просто-таки зобов’язані намагатися засипати на лівому боці. Тому що це збільшує приплив крові і поживних речовин до вашого плоду.

«Спляча на лівому боці жінка покращує кровообіг в організмі малюка. І свій власний також! Так що це добре для них обох ».

Загалом, переваг сну на лівому боці дуже і дуже багато. Чи збираєтеся спробувати це нове правило?

Джерело

Поділись


Новини партнерів