Як впоратися з закладеністю носа народними методами?

У холодну пору року нежить долає буквального кожного третього. Використання дорогих лікарських препаратів не завжди позитивно впливає на наш організм, тому існуюча проблема посилюється і вимагає консультації лікаря. У даній статті ми розглянемо кілька ефективних і безпечних народних методів лікування риніту в домашніх умовах:

ЗАСТОСУВАННЯ СОКУ КАЛАНХОЕ

Дана суміш допомагає позбутися від бактерій, має протизапальну дію і надійно захищає від перебігу з носа. Сік каланхое також викликає чхання, що дозволяє швидко впоратися з закладеністю. Якщо нежить тільки починається, достатньо буде по кілька разів на день змащувати в носі свіжим соком з листя рослини. При більш серйозному риніті можна закапати ніс декількома краплями соку.

ІНГАЛЯЦІЇ

Допомагають позбутися від закладеності носа і інгаляційні процедури. Для цього кілька чайних ложок соди потрібно покласти в гарячу воду і подихати над парою протягом декількох хвилин, накрившись махровим рушником. Важливо – не дихати над занадто гарячою водою, щоб не обпекти слизову носа. Не менш ефективними є інгаляційні процедури над відварами м’яти, ромашки, евкаліпта, лаврового листа.

ЗАКАПУВАННЯ НОСА СОКОМ АЛОЕ

Для приготування лікувального засобу свіжовичавлений сік з листя алое потрібно розвести охолодженою кип’яченою водою в співвідношенні 1:10. Даною сумішшю потрібно закапувати ніс 3 – 5 разів на день. Достатньо буде закапати по 3 краплі в кожну ніздрю.

ЦИБУЛЕВІ КРАПЛІ В НІС

Мають антибактеріальні, протизапальні і протинабрякові властивості. Для приготування лікувальної суміші потрібно вичавити сік однієї невеликої цибулини. Процідіть його через сито або складену в кілька разів марлю і розбавте кип’яченою водою в співвідношенні 1:1. Закапуйте цим засобом ніс по 4 – 5 разів на добу.

При використанні крапель з цибулі, алое, ефірних масел слід пам’ятати, що в чистому вигляді ці продукти виходять занадто пекучими і можуть пошкодити слизову носа. Завжди розбавляйте їх водою і дотримуйтесь всіх рекомендацій по застосуванню. Для максимального ефекту від народних засобів пийте більше чаю з лимоном і медом, не переохолоджуйтесь і намагайтеся більше відпочивати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів