Фахівці назвали 6 продуктів, які не варто вживати щодня

Мало кому з нас прийде в голову кожного дня їсти тістечка, торти і бургери. Ці продукти не можна назвати корисними, тому і включаються вони в раціон досить рідко. Але є серед улюблених нам продуктів і такі, без яких не обходиться жоден щоденний стіл. Як з’ясувалося, і вони при регулярному вживанні можуть принести організму більше шкоди, ніж користі.

У цьому списку будуть представлені 6 продуктів, які для збереження свого здоров’я краще не їсти кожен день.

Червоне м’ясо

З червоного м’яса можна приготувати багато смачних перших і других страв, салатів і пирогів. Не будемо сперечатися, м’ясо – це найцінніше джерело тваринного білка, який потрібен для формування м’язів, кісток скелета і зв’язок. Та й за вмістом заліза червоне м’ясо просто рекордсмен серед продуктів. Однак при регулярному вживанні такого продукту ризик розвитку злоякісних утворень різко зростає. І в особливій групі ризику стоять саме любителі шашлику і м’ясних страв, приготованих на грилі. Такий спосіб приготування хоч і знижує калорійність готової страви, але при цьому і провокує ріст ароматичних вуглеводнів і гетероциклічних амінів, які і відповідають за розвиток ракових клітин.

І ще один вагомий аргумент на користь того, що червоне м’ясо не слід їсти кожен день. Для перетравлення такого продукту організму необхідно 6-8 годин. Відповідно до наступного прийому їжі м’ясо просто не встигне перетравитися і почне гнити в шлунку. А якщо нова їжа виявиться ще і несумісною з уже з’їденою білковою, то процеси гниття тільки посиляться. В результаті цукор в крові перестане перетворюватися в глікоген, а це загрожує розвитком цукрового діабету.

Тунець

Ця смачна і корисна риба теж потрапила в список небажаних продуктів. Не секрет, що багато промислових відходів, в тому числі і дуже шкідливих для організму, скидаються в океан. В результаті чого всі морські мешканці накопичують в своїх органах і тканинах токсичні сполуки, які дуже шкідливі для людського організму. Тунець відноситься до тих видів риб, які можуть накопичувати ртуть, тому його не слід їсти кожен день. А особливо не варто їсти тунець вагітним жінкам. Токсична речовина, яка може міститися в тунці, запросто долає плацентарний бар’єр і проникає в плід. В результаті у дитини можуть розвинутися найрізноманітніші патології.

Шпинат

Ніхто не стане сперечатися з тим, що шпинат дуже корисний для організму. Звичайно, він є незамінним джерелом органічних кислот, вітамінів і мінералів, насичених і ненасичених жирних кислот і харчових волокон. Але є в цьому продукті і прихована небезпека у вигляді щавлевої кислоти, яка може спровокувати утворення каменів в нирках, так в цілому може негативно відбитися на роботі сечовидільної системи.

Щоб подібних проблем зі здоров’ям не виникло, знайте міру. Їжте шпинат максимум два рази на тиждень і краще в тушкованому або запеченому вигляді.

Випічка і здоба

Здоба і випічка з вищих сортів борошна – це прості вуглеводи, які з точки зору харчової цінності нічого не варті. У них немає корисних компонентів, і по суті, це порожні калорії, які провокують відкладання зайвого жиру в організмі. Крім того, якщо їсти щодня такі борошняні вироби, можна заробити цукровий діабет і захворювання серцево-судинної системи.

Велика кількість білого хліба, булочок і пиріжків в раціоні призводить до підвищеної сонливості і зниження працездатності. Тому, якщо ви дбаєте про своє здоров’я, знизьте або зовсім виключіть з раціону такі продукти. Замініть їх на вироби з цільнозернового борошна. Для організму це буде набагато корисніше.

Картопля

Саму по собі картоплю не можна назвати шкідливою їжею, але це тільки за умови, якщо вона буде правильно приготована. Смажена картопля в процесі приготування накопичує в собі величезну кількість масла або сала. А ці два інгредієнти здатні завдати сильного удару по печінці та підшлунковій залозі.

Що ж стосується картопляного пюре, яке стало частим гостем на столі, то через вміст в ньому вершкового масла і молока, глікемічний індекс страви сильно зростає. У підсумку це призводить до збільшення вмісту цукру в крові і набору зайвої ваги.

Яйця

Цей корисний продукт входить до складу багатьох страв, починаючи від простої яєчні і закінчуючи складним рецептом десерту. Багато хто звик починати свій ранок з цього продукту, адже він як ніхто багатий на кальцій, фосфор, калій, залізо, холін і вітамін В4.

Незважаючи на такий багатий склад, їсти яйця кожен день небажано. Вся справа в тому, що в складі яєчного жовтка міститься велика кількість холестерину, який провокує розвиток атеросклерозу судин. А особливо від щоденного поїдання яєць варто відмовитися літнім людям. Для них норма – це 1-2 яйця в тиждень.

Джерело

Поділись


Новини партнерів