Лікарі закликали відмовитися від улюблених продуктів на сніданок

Фрукти, свіжовичавлений сік, кава… від яких ще звичних для сніданку продуктів, на думку лікарів, краще відмовитися?

Сніданок задає енергетичний посил на весь день, тому важливо, щоб він був ситним. Але також має значення те, легкий він або важкий для травлення. Важкий сніданок може стати причиною внутрішнього дискомфорту і сонливості, що не проходить протягом дня. Про це розповіла лікар-дієтолог Вікторія Савицька.

Савицька переконана: чашка кави – не найкращий початок дня. Якщо напій випивається в першу чергу, це може підвищувати кислотність шлунку і приводити до здуття, болів у шлунку, печії і навіть до гастритів.

Інший невідповідний варіант – мюслі. Експерт зазначила, що каші, які швидко готуються, малокорисні для здоров’я, а в пластівці взагалі додаються штучні підсолоджувачі, підсилювачі смаку.

«В цілому каші корисні і надовго заряджають енергією, але важливо, щоб крупа була натуральною і варилася не менше 20 хвилин», – сказала лікар.

Також фахівець назвала абсолютно не відповідною їжею для голодного шлунка овочі і фрукти. Кислі фрукти і ягоди можуть провокувати спалахи занадто сильного апетиту, а також бродіння в шлунку.

Але яким же тоді повинен бути сніданок?

«Ідеальним сніданком більшість дієтологів вважають відварені яйця або паровий омлет. Я ж рекомендую чергувати білкові сніданки з вуглеводами, джерелом яких є крупи », – поділилася думку Вікторія Савицька.

Джерело

Поділись


Новини партнерів