Фахівці назвали 5 помилок, які призведуть до проблем зі спиною

Проблеми зі спиною підстерігають непомітно, причому в найбільш невідповідний час. Виною всьому – типові помилки, які робить практично кожна жінка. Ми зібрали найпоширеніші звички, які заважають спині залишатися здоровою і служать причиною виникнення болю. В особливій зоні ризику – жінки.

1. Дамські сумки

Прихильність наших дівчат до величезних сумок несе в собі серйозну загрозу здоров’ю спини. Цілком зрозумілою є необхідність все своє носити з собою, неважливо, стане воно в нагоді, або ж залишиться тільки важкою ношею. Однак таке перевантаження може стати причиною болю в спині, порушення постави. Для того, щоб вирішити проблему, залиште в сумці тільки те, чим дійсно користуєтесь протягом дня.
Альтернативою може стати рюкзак – він і поставу випрямить, і спину розвантажить. Якщо носити його правильно – на двох плечах, а не на одному, відрегулювати так, щоб він щільно прилягав до лопаток, а не бовтався на попереку – рюкзак стане добрим помічником для вас і вашої спини.

2. Неправильно організований домашній простір

Щоденні домашні турботи у вигляді миття посуду, приготування обіду або прасування білизни, важкі пакети з продуктами – нещадні до нашої спині. І тут знову в зоні ризику жінки, так як на їх плечах, а вірніше, спинах найчастіше опиняються турботи про домашнє господарство. Як підсумок – часті звернення до ортопедів з приводу болю в спині, порушення постави і супутні проблеми.

Необхідно пам’ятати, що навколишнє оточення вдома повинне бути ідеально підлаштоване під вас. Висота столу, мийки, прасувальної дошки повинна бути підігнана під ваш зріст. Ідеальними в цьому плані будуть меблі з регульованими ніжками.

3. Неправильно підібране повсякденне взуття

Мода диктує нам постійні нововведення, які крокують врозріз з поняттями про здорову спину. Зачаровані красивими туфлями на високій шпильці в магазині, новими трендами моди, жінки часом забувають про прямий зв’язок якості взуття і постави. Високі шпильки, так само як і абсолютно плоска підошва, дає велике навантаження на хребет. Вага неправильно розподіляється, в результаті непотрібне навантаження переходить на спинні м’язи. На роль повсякденного таке взуття не годиться.

На кожен день вибирайте взуття на стійкому каблуці до 3-4 см, а босоніжки і інше літнє взуття обирайте з ремінцями, які щільно утримують носок і п’яту.

4. Модний одяг, який ускладнює рухи

Жертви модних тенденцій, люди, які віддають перевагу вузькому одягу, теж ризикують отримати проблеми зі спиною. Спідниця-олівець, звужена донизу сукня джинси-скіні, які носять зараз і чоловіки, помітно обмежують свободу рухів і порушують кровообіг. Скуті таким одягом м’язи спини протягом дня можуть спровокувати болі.

Важливим питанням для жінок залишається коригуюча білизна, яка сильно стискає м’язи, порушуючи в них кровообіг. При виборі повсякденного бюстгальтера варто враховувати комфорт і власне здоров’я, а не тільки красу. Краще вибирати білизну, що не ускладнює рухів.

5. Сон

Жорсткість матраца в цій ситуації відіграє велику роль. Він не повинен бути занадто м’яким, вибирайте помірно жорсткий.

Незручна поза для сну укупі з неправильним матрацом не тільки заважає нам виспатися, але може також спровокувати болі в спині. Щоб не допустити цього, подбайте заздалегідь про правильну гігієну сну, щоб добре відпочити могли не тільки ви, але і ваша спина.

Джерело

Поділись


Новини партнерів