4 принципи правильного харчування, яких ви повинні дотримуватися

Правильне харчування здатне гарантувати довголіття та щасливе життя. Тож давайте дізнаємося про основні його принципи.

Принцип №1

Італійці дотримуються середземноморської дієти, японці їдять сиру рибу, а народи півночі злегка підгниле м’ясо і це все йде їм на користь. Однак це не означає, що ви будете худнути, поїдаючи одну пасту. Будь-яка кухня формувалася в залежності від клімату і способу життя того чи іншого народу, тому в харчуванні дотримуйтеся традицій свого регіону.

Принцип №2

Зараз існує безліч закладів, які пропонують своїм клієнтам фастфуд з доставкою додому. В кожному супермаркеті є відділ кулінарії, а виробники вже за вас упакували другу страву з гарніром – залишилося тільки поставити все в мікрохвильовку на пару хвилин, звичайно, це зручно. Але, ви нічого не знаєте про якість і свіжість інгредієнтів, з яких зроблений ваш обід. Тому готуйте самі з хороших продуктів.

Принцип №3

Все, що можна їсти в сирому вигляді, так і вживайте. Приготовлені овочі та фрукти при термічній обробці втрачають більшу частину вітамінів. Якщо у вас залишилися зайві дари природи, відправте їх в морозилку, при розморожуванні вони збережуть свої корисні властивості.

Принцип №4

Їжте в один і той же час, тоді ваш шлунок буде працювати як годинник. Звичка їсти тоді, коли є вільна хвилина, на ходу, призводить до того, що організм починає робити запаси – він же не знає, коли ви його погодуєте наступного разу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів