6 продуктів, які не можна їсти перед сном

Хороший сон забезпечує нам відмінне самопочуття, піднесений настрій і заряд бадьорості на весь день вперед. Впливають на нього не тільки якість матраца, матеріал постільної білизни, дотримання режиму дня, висота подушки, освітлення, а й продукти, які ми вжили перед сном. Фахівці визначили кілька видів продуктів, які здатні викликати безсоння і перешкоджати міцному, здоровому сну:

ПРОДУКТИ З КОФЕЇНОМ

Всім відомо, що кава – напій ранковий в зв’язку з вмістом в ньому кофеїну. Крім нього, кофеїн в достатній кількості міститься в чаї, шоколадних виробах, а також какао. Вивчіть і склад ліків, які Ви приймаєте. Деякі з них можуть містити кофеїну більше, ніж міститься в чашці кави.

АЛКОГОЛЬ

Спиртовмісні напої сприяють більш активній роботі мозку, тому є причиною чуйного і неміцного сну.

ГОСТРА ЇЖА

Різні гірчиці, спеції, соуси та інші гострі страви підвищують рівень ендорфіну в крові і прискорюють роботу мозкової активності. Також вони негативно впливають на роботу травлення і можуть викликати печію і біль у шлунку.

ТВЕРДІ СИРИ

У цих продуктах міститься амінокислота тірамін, яка стимулює роботу мозку і гальмує вироблення мелатоніну, який відповідає за сон. Утримайтеся під час вечері від таких типів сирів як брі, камамбер, пармезан і сирів зі спеціями.

СОЛІННЯ

Мариновані овочі дають велике навантаження на шлунково-кишковий тракт, внаслідок чого з’являється печія, тяжкість і неприємні відчуття в животі.

ЧЕРВОНЕ М’ЯСО

Цей продукт дуже багатий на тирозин, що підвищує рівень адреналіну в крові і сприяє активізації мозкових процесів. На вечерю не рекомендується вживати ні копчене, ні смажене, ні відварне, ні навіть запечене червоне м’ясо.

ЇЖА ШВИДКОГО ПРИГОТУВАННЯ

Вона не рекомендується лікарями до вживання не тільки через високу калорійність і жирності, а й внаслідок її негативного впливу на обмінні процеси. Така їжа на вечерю гарантовано забезпечить тяжкість в шлунку і безсоння.

На вечерю дієтологи наполегливо рекомендують віддавати перевагу:

  • Дієтичному м’ясу (курка, кролик, телятина)
  • Рибі і морепродуктам
  • Молочним нежирним продуктам
  • Овочам і фруктам
  • Яйцям

Джерело

Поділись


Новини партнерів