Топ-5 найбільш ефективних напоїв від застуди

Зима – час нездужань і частих застуд. Щоб зміцнити організм, лікарі рекомендують вживати в їжу більше вітамінів, вести здоровий спосіб життя, тепло одягатися і зміцнювати свій імунітет.

Якщо перші ознаки застуди все ж з’явилися, починайте лікування негайно. Щоб організм швидше позбувся токсинів, потрібно пити багато рідини. Розглянемо кілька напоїв, які ефективно справляються з різними симптомами застуди:

НАПІЙ З ШИПШИНИ

Постачає організм вітаміном С, має сечогінний і жовчогінний ефект. Позбавляє від вірусів і токсинів і істотно покращує самопочуття.

Для приготування напою 2 столові ложки сушених ягід шипшини викладіть на паперовий рушник. Загорніть їх і подрібніть за допомогою кухонного молотка. Засипте суміш в термос і залийте 1 літром окропу. Залиште на 5 – 6 годин і після цього додайте в напій лимон і мед за смаком.

МОЛОКО З МІНЕРАЛЬНОЮ ВОДОЮ

Досить несподіване поєднання напоїв допомагає позбутися від болю в горлі, першіння і кашлю.

Півсклянки мінеральної води підігрійте на плиті і додайте до неї півсклянки теплого молока. Якщо горло сильно подразнене, в суміш можна додати невеликий шматочок вершкового масла.

ЖУРАВЛИНОВО-БРУСНИЧНИЙ МОРС

Має протизапальну дію і насичує організм корисними вітамінами.

Подрібніть 100 г журавлини і 100 г брусниці. Помістіть їх в невелику каструлю, залийте 1 літром води і доведіть суміш до кипіння. Остудіть напій, додайте до нього столову ложку меду і декілька шматочків лимона за смаком. Перемішайте масу.

ІМБИРНИЙ ЧАЙ З ЛИМОНОМ

Допомагає швидко позбутися від симптомів застуди, зігріває і покращує самопочуття.

½ чайної ложки подрібненого кореня імбиру залийте склянкою окропу. Киньте в чай ​​кілька листочків м’яти і щіпку кориці. Коли настоянка трохи охолоне, додайте до неї столову ложку меду і столову ложку лимонного соку.

МАЛИНОВИЙ ЧАЙ З КВІТАМИ ЛИПИ

Має протизапальну дію, ефективно бореться з вірусами і токсинами. Має приємний і м’який смак. Допомагає позбутися від кашлю і болю в горлі.

Столову ложку висушених ягід малини змішайте з квітками липи і залийте 1 склянкою гарячої води. Дайте суміші настоятися протягом 20 хвилин і пийте теплою. За бажанням, до неї можна додати чайну ложку меду або 1 невелику часточку лимона.

Джерело

Поділись


Новини партнерів