П’ять хитрощів, які допоможуть уникнути похмілля

Похмільний синдром являє собою комплекс з зневоднення і дії хімічних речовин, що залишилися в організмі після розщеплення алкоголю. Гарантовано уникнути похмілля навряд чи можливо – наука досі не може відповісти точно, що саме викликає цей важкий стан. Але якщо не запобігти, то значно зменшити вкрай дискомфортну симптоматику похмілля все-таки можливо.

Хитрість перша: спаржа. В умовах лабораторних випробувань було виявлено, що амінокислоти і мінерали, які містяться в спаржі, захищають клітини печінки. Крім того, вживання спаржі перед випивкою збільшує в організмі вміст харчових волокон, вітамінів А і С, ефективно допомагають утилізувати алкогольні токсини.

Хитрість друга: надавати перевагу світлому алкоголю. За даними експериментів, темний алкоголь сприяє більш важкому похміллю. У деяких темних алкогольних напоях містяться речовини конгенери – ці субстанції, на думку вчених, здатні впливати на тяжкість похмільного синдрому.

Хитрість третя: вітаміни. Допомагати печінці розщеплювати алкоголь і уникнути таким чином болісного похмілля на ранок можуть добавки з вітамінами групи В, що приймаються перед застіллям з випивкою. Ці вітаміни міститься і в багатьох продуктах харчування, включаючи м’ясо, яйця, рибу та фрукти.

Хитрість четверта: спрайт. Китайськими вченими було встановлено, що серед напоїв, що дозволяють уникнути похмілля після бурхливих вечірок краще спрайту нічого не знайти. Своєю здатністю боротися з наслідками зловживання спиртними напоями напередодні він перевершує, як виявилося, навіть каву і знаменитий коктейль «кривава Мері». Лабораторні тести показали, що спрайт підвищує активність ферментів, переробних компонентів розпаду алкоголю в організмі.

Хитрість п’ята: кисень. Вчені радять запам’ятати: після алкогольних напоїв, які містять більше кисню, протверезіти простіше, оскільки кисень прискорює переробку алкоголю печінкою. До того ж кисень може руйнувати токсини, що провокують похмілля, – тому людям, які випивають, корисно час від часу виходити на свіже повітря.

Джерело

Поділись


Новини партнерів