Спеціалісти назвали 5 помилок при лікуванні ангіни

Лікар-отоларинголог розповів, як уникнути ускладнень від захворювання

Помилка №1

Найчастіше ми думаємо: ну, що такого: горло болить, температура невелика, але я ж не вмираю, – і спокійно йдемо на роботу. Цим ми робимо дуже погану послугу колегам, оскільки ангіна – гостре інфекційне захворювання, яке передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Не виключено, що через кілька днів з ангіною вже захворіє половина відділу.

Помилка №2

Здоров’я колег – їхні проблеми, але, щоб не отримати ускладнення, вам треба дотримуватися суворого постільного режиму. Організму потрібні сили, щоб протистояти бактеріям, а не витрачати їх на написання звіту. Мікроби починають активно розмножуватися, їм вже не вистачає місця на поверхні мигдалин, тому з потоком крові вони опускаються нижче. Це загрожує захворюваннями серця, нирок і суглобів.

Помилка №3

У разі, якщо вам пощастить, і ви обійдетеся без ускладнень, знайте, перенесена на ногах ангіна легко переходить в хронічну форму. Тоді при найменшій можливості ви будете знову хворіти, і кожен раз сильніше.

Помилка №4

Ангіна лікується антибіотиками, і тільки – це завжди бактеріальна інфекція. Тому нерозумно відмовлятися від препаратів. Призначити таблетки і визначити, скільки часу потрібно їх приймати, може тільки лікар. Тому, якщо ви відчули себе краще, це не привід перестати пити ліки.

Помилка №5

А ось різні народні способи лікування не приносять користі і навіть шкідливі. Наприклад, вовняний шарф тільки збільшує приплив крові до органу, а значить, і набряк. Вдихання пари може взагалі привести до задухи. Мед і варення – чудове живильне середовище для бактерій. Будь-яка їжа, яка може дратувати запалену слизову оболонку горла: чай з лимоном, журавлинний морс, тобто все кисле і їдке – протипоказані.

Джерело

Поділись


Новини партнерів