Фахівці назвали кращі напої для міцного і здорового сну

Нервові перенапруження, вживання кофеїну у великій кількості, відсутність повноцінного режиму дня часто призводить до проблем зі сном. Впоратися з безсонням можуть натуральні напої, які легко можна приготувати в домашніх умовах.

МЯТНИЙ ЧАЙ

Даний напій має заспокійливу дію, він знімає напругу, втому і навіть нормалізує тиск. Жменю свіжих або засушених листків м’яти необхідно залити гарячою водою, дати настоятися протягом 10 – 15 хвилин і в теплий чай додати чайну ложечку меду. Приймайте за півгодини до сну.

ТЕПЛЕ МОЛОКО

Даний напій містить в своєму складі амінокислоту триптофан, яка є попередником серотоніну. Останній має заспокійливий ефект і викликає міцний сон.

РОМАШКОВИЙ ЧАЙ

Як і м’ятний чай, служить природним антиоксидантом і має заспокійливий ефект. Допомагає розслабитися після важкого дня і забезпечує міцний сон. Для приготування напою 2 чайні ложки сухих суцвіть ромашки необхідно залити склянкою окропу залишити настоюватися протягом 10 хвилин. За бажанням, теплий чай можна підсолодити чайною ложкою меду.

ВІДВАР З ХМІЛЬНИХ ШИШОК

До складу хмелю входить така речовина, як лупулін. Вона позитивно впливає на роботу нервової системи і допомагає розслабитися. Має досить гіркий і незвичайний смак, тому її рекомендується застосовувати в поєднанні з мелісою, ромашкою, м’ятою з медом.

ЧАЙ З ВАЛЕРІАНИ

Відома всім заспокійлива речовина також ефективно допомагає впоратися з безсонням. Причому застосовувати її можна у вигляді екстракту, настойки, і у вигляді чаю. Для приготування напою 2 чайні ложки засушеного кореня валеріани слід залити окропом і потримати на вогні протягом 5 хвилин. Потім зніміть чай з вогню, дайте йому охолонути і додайте мед за смаком.

БАНАНОВИЙ СМУЗІ

Містить одночасно калій і магній – мікроелементи, що сприяють розслабленню м’язів і зняттю втоми. Неймовірно смачним і корисним поєднанням є банан і мигдальне молоко.

Джерело

Поділись


Новини партнерів