Фахівці назвали кращі продукти для профілактики діабету

Вчені постійно вивчають властивості різних продуктів і деякі з них дуже корисні в профілактиці цукрового діабету.

Тим, хто вже зіткнувся з проблемою підвищеного цукру в крові або просто хоче нормалізувати свій метаболізм, варто звернути увагу на гречку. Ця каша містить багато білка, вітамінів, мінералів і клітковини. Регулярне вживання гречки допомагає тримати рівень цукру в крові під контролем, а також ця каша виводить з організму зайвий холестерин.

Для профілактики цукрового діабету рекомендується вживати темний шоколад. Вміст какао в ньому має бути не менше 78%. Італійські вчені кілька років тому виявили, що флавоноїди, які містяться в какао-бобах, допомагають уникнути розвитку резистентності до інсуліну.

Зрозуміло, що занадто захоплюватися шоколадом не варто – добова норма становить 20-30 грамів. Тим, у кого цукор вже підвищений, варто вибирати шоколад без цукру і підсолоджувачів або з мінімальним їх кількістю – такі продукти представлені у великому асортименті.

Для боротьби з діабетом необхідно, щоб в раціоні було багато овочів і фруктів. Особливо, з низьким глікемічним індексом. Це листові овочі, зелень, будь-які види капусти, огірки, селера. Для профілактики діабету необхідна клітковина і саме ці овочі є найкориснішим її джерелом. Але є і хороші новини для ласунів – для профілактики діабету рекомендуються полуниця, чорниця і малина.

Дослідження показали, що важливу роль в профілактиці діабету грають молочні продукти. Особливо вчені рекомендують натуральні йогурти без добавок вони багаті амінокислотами, вітамінами і мікроелементами, а також містять пробіотики і допомагають підтримувати рівень цукру в нормі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів