Наслідки пропуску сніданку для організму людини

Багато людей не знають про наслідки пропуску сніданку і продовжують пропускати його. Хоча останнім часом сніданку стали приділяти більше уваги під час розроблення дієт, деякі люди все ще недооцінюють його неймовірні властивості.

Насправді, деякі все ще думають, що не їсти, це спосіб споживати менше калорій і тим самим швидше схуднути. Проте пропуск сніданку насправді може призвести до збільшення ваги і також може спричинити інші проблеми, які знизять вашу якість життя.

Тому важливо зробити це важливе приймання їжі частиною свого раціону і, перш за все, переконатися, що ви дотримуєтесь здорового харчування.

Чи знаєте ви, що відбувається з тілом, коли ви не снідаєте? Дізнайтеся про головні наслідки пропуску сніданку в цій статті.

7 наслідків пропуску сніданку

1. У вас немає енергії

немає енергії

Для оптимальної фізичної та ментальної роботи протягом дня важливо “зарядити” своє тіло гарним сніданком. Тому одним з наслідків пропуску сніданку є втома та сонливість, які можуть не зникнути.

Однак будьте обережними! Заміна сніданку лише кавою та печивом не допоможе.

Якщо вашою метою є надати тілу енергію, ваш сніданок повинен складатися з відповідної комбінації продуктів, багатих основними поживними речовинами.

2. Збільшується рівень цукру в крові

Поживні речовини, які ви отримуєте від продуктів на сніданок, мають вирішальне значення для контролю рівня цукру в крові.

Таким чином, якщо його не споживати вчасно або замінювати нездоровими альтернативами, то концентрація інсуліну зменшується, а тіло починає накопичувати більше цукру.

Ця проблема є досить тривожною, особливо для людей з факторами ризику діабету. Якщо цю проблему не вирішити якомога швидше, підвищений рівень глюкози також може спричинити інші симптоми та стани.

3. Ви відчуваєте голод внаслідок пропуску сніданку

голод внаслідок пропуску сніданку

Одним із наслідків пропуску сніданку є почуття тривоги, яке може спричинити збільшення ваги.

Хоча спочатку здається, що не їсти сніданок означає менше калорій, це насправді змушує вас їсти більше, ніж ви повинні, оскільки це викликає сильний голод.

4. Це змушує вас страждати від емоційних дисбалансів

Відсутність поживних речовин, викликана пропуском сніданку, також може спричинити емоційний дисбаланс.

Оскільки харчові продукти хорошої якості містять речовини, які забезпечують відчуття щастя, погані сніданки викликають стрес і дратівливість.

Якщо ці емоції останнім часом впливають на вашу роботу або сімейне життя, вам варто змінити те, що ви їсте на сніданок. Крім того, в дієту рекомендовано додавати продукти, що стимулюють серотонін, такі як темний шоколад, банани та авокадо.

5. Ваша імунна система слабшає

імунна система слабшає

Поживні речовини, які ви здобуваєте від сніданку, допомагають зміцнити імунну систему.

З цієї причини пропуск сніданку може послабити вашу імунну систему, тим самим зробити ваше тіло більш чутливим до інфекцій.

6. У вас з’являються проблеми з травленням

Іншим наслідком пропуску сніданку є повільне травлення та запор. Хоча є багато чинників, які можуть вплинути на їхній розвиток, брак живильних речовин, викликаний пропуском сніданку, може стати основною причиною.

У свій сніданок важливо додати клітковину, жирні кислоти та воду. Ця комбінація допомагає регулювати функцію кишківника і допомагає організму позбутися відходів. Крім того, вони регулюють рН бактеріальної флори та зменшують ризик розвитку гастриту та розладу шлунку.

7. У вас підвищений ризик страждання від серцевих захворювань

страждання від серцевих захворювань

Згідно з дослідженням Гарвардської T. Х. Чанської школи громадського здоров’я, чоловіки, які не споживають сніданок, на 27% частіше страждають від серцевого нападу або серйозних захворювань серця.

Очевидно, що пропуск сніданку може спричинити розвиток діабету, ожиріння, високого рівня холестерину та гіпертонії. Усі ці фактори безпосередньо впливають на ризик серцевих захворювань, а також впливають на здоров’я вашого мозку.

Проте дослідники відзначають, що щоденне споживання сніданку може допомогти запобігти цим захворюванням.

Досить пропускати сніданок

А ви снідаєте щодня? Ваш сніданок повний і збалансований?

Тепер, коли ви знаєте наслідки пропуску сніданку, спробуйте їсти під час нього їжу з високою поживною цінністю. Також пам’ятайте, що його калорійність повинна відповідати 25% щоденних потреб вашого тіла.

Джерело

Поділись


Новини партнерів